תבשיל ירקות ואטריות אורז בקארי - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

תבשיל ירקות ואטריות אורז בקארי

אייקון של שעון

זמן הכנות

חצי שעה
אייקון של סיר

זמן בישול

חצי שעה
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

מנה שמככבת על השולחן של אחותי יעל

מצרכים:

אטריות אורז מבושלות לפי הוראות ההכנה על השקית.
לבחור 5 סוגי ירקות:
גזר, קישוא, כרוב, כרובית, פלפל, בצל, פור, קולורבי, סלק, בצל ירוק, דלעת, דלורית, דלעת ערמונים. .
תוספת אחת (או יותר):
ערמונים בווקום או קלופים וקלויים, אגוזים, שקדים , צנוברים. .
קטניה אחת:(עדיף מונבטת) ומבושלת
חומוס, שעועית, עדשים, אזוקי, מאש, פול,, אפונה, לוביה. לבחור אחת.
250-400 גר' קרם קוקוס (תלוי בכמות הירקות שהכנתם ובכמה רוטב אתם אוהבים את התבשיל שלכם)
מלח, פלפל, קארי, כורכום.

אופן הכנה:

לבחור 5 סוגי ירקות ולחתוך אותם בהתאם לקושי שלהם. גזר וקולורבי למשל לחתוך לגפרורים או לפרוס במנדולינה דקיקה. פלפל ובצל לקצוץ לקוביות. ככל שהירק יותר קשה לחתוך אותו לחלקים יותר קטנים ודקים.ולהקפיץ במחבת עם כף שמן כל ירק בנפרד! הירקות צריכים להתבשל אך לא להפוך רכים ומעוכים. להניח אותו בצד.
להקפיץ בכף שמן כ-5 דקות את התוספת ולהניח בצד, ואז להקפיץ בכף שמן כ- 3-5 דקות את הקטניה שבחרתם למנה.שוב, להקפיד שהתוספות לא הופכות רכות מדי.
מחזירים למחבת את כל הירקות שהוקפצו, התוספת והקטניה ומערבבים הכל ביחד. מוסיפים אטריות אורז מבושלות ומוסיפים את קרם הקוקוס ומתבלים: מלח, פלפל, קארי וכורכום.
מבשלים עד רתיחה ומנמיכים את האש, טועמים ומשפרים תיבול ומכבים את האש! להמנע מבישול יתר שהמנה לא תהפוך לעיסה. לפני ההגשה אפשר להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה.
כל בחירת מרכיבים שונים יוצרת בעצם תבשיל חדש.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

2 × two =

© 2021 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן

Scroll Up