חומרים:
רבע כרוב לבן פרוס לפרוסות בעובי 1 סמ
הגבעולים הלבנים מחבילת מנגולד
1 בצל לבן או סגול פרוס/קצוץ
מעט שמן זית
קופסת עגבניות קצוצות או מרוסקות – 400 גרם
מחית רסק עגבניות
2-3 שיני שום פרוסות דק
מלח, פלפל, אורגנו, טימין,
עלי בזיליקום טרי
מעט רוטב סרירצ'ה חריף
מעט שמרי בירה
חצי כף אבקת מרק טבעונית/ פטריות – לא חובה
אופן הכנה:
לחתוך את החלק הלבן של גבעולי המנגולד (בחלק הירוק אני משתמשת לקישים ומליות שונות) לחתיכות/רצועות דקות.
לחמם שמן זית, לטגן את הבצל הקצוץ על אש בינונית שלא ייחרך. אני מוסיפה אחרי כשתי דקות מעט מים וממשיכה לאדות אותו לאט לאט עד שמשחים אך לא נשרף.
להוסיף את השום הפרוס ולהמשיך לאדות/לטגן עוד דקה שתים.
להניח את פרוסות הכרוב הלבן על המחבת ולטגן כשתי דקות. להפוך לצד השני ולהוסיף את גבעולי המנגולד הפרוסים/קצוצים. להוסיף מעט מים ולטגן/לאדות.
לשפוך מעל את רוטב העגבניות ולהוסיף כחצי כוס מים ולטלטל את המחבת שהרוטב יכסה את כל הירקות.
ליצור גומה במרכז המחבת ולהניח בה כף או שתים מחית מרוכזת של עגבניות, לערבב עם מעט מים ולוודא שכל הרוטב מכסה באופן שווה את הירקות.
לתבל: מלח, פלפל, אורגנו, טימין, שמרי בירה, רוטב סרירצ'ה (לאוהבי הפיקנטי/חריף). אפשר במקום כף רוטב מייפל – לאוהבי המתקתק יותר. להוסיף כחצי כוס מים. אפשר להוסיף גם מעט אבקת מרק להעצים את הטעמים.
לערבב את הירקות והרוטב, להביא לרתיחה, להנמיך אש, לכסות את המחבת ולבשל כעשרים דקות.
הרוטב צריך להיות מעט סמיך, אם יש צורך להוסיף תבלינים, והירקות צריכים להיות פריכים אבל ממש לא סמרטוטים.
אם יש הרבה נוזלים, אפשר להוריד את המכסה להגביר מעט את האש ולהמשיך לבשל עד צמצום הרוטב.