חומרים:
4 שיני שום פרוסות
שמן זית
2 עגבניות בינוניות פרוסות
עגבניות מיובשות בשמש – לא חובה.
חצי כרוב לבן פרוס לפרוסות בעובי של כ 1 ס"מ
תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו, טימין,
רוטב עגבניות קופסא קטנה
מחית עגבניות
אופן הכנה:
לחמם שמן זית במחבת, לטגן פרוסות שום מבלי לשרוף אותן.
להוסיף פרוסות עגבניות טריות ומיובשות, לטגן ביחד, להפוך מצד לצד שלא תשרפנה.
להוסיף את פרוסות הכרוב הלבן (הן מתפרקות וזה בסדר).
להוסיף תבלינים
להוסיף רוטב עגבניות, מחית עגבניות וחצי כוס מים.
לערבב בזהירות.
לכסות במכסה ולהביא לרתיחה.
להקטין להבה ולבשל כ 40 דקות.
לבדוק כל פעם שיש עדין נוזלים במחבת, לטעום ולשפר טעם אם צריך.
אפשר להוסיף מעט שמרי בירה, בזיליקום, אורגנו טריים,
לבשל עד שהרוטב סמיך מעט, מתובל היטב והכרוב כמובן כבר רך.
מתכון של חברתי נורית שמפנקת אותי כשאני מגיעה לירושלים.