מתכון של אחי חנן.
מצרכים:
500 גרם שיבולת שועל גסה
שקדים, אגוזי פקאן, אגוזי קשיו, אגוזי מלך – כלם קצוצים בינוני
גרעיני חמנייה
חמוציות ללא סוכר (או צימוקים)
משמשים יבשים חתוכים, פרוסות קוקוס או קוקוס טחון – לא חובה
4-3 כפות שמרי בירה, קינמון
100 מל' מייפל טהור, או סילאן או אגבה או סירופ חרובים
אופן הכנה:
בתבנית גדולה לפזר את הקוואקר, שמרי הבירה להוסיף את האגוזים, הגרעינים והפירות היבשים שבחרתם. לערבב היטב.
לשפוך מעל את המייפל ולערבב היטב שהוא יעטוף את פתיתי הקוואקר והתוספות. לפזר מעל קינמון ולערבב שוב.
לאפות בתנור בחום בינוני בערך 150 מעלות כ 15-20 דקות, ולערבב כל הזמן שלא ישרף. עד שהוא יבש אך לא מדי.
כמובן שאפשר להכין כמויות קטנות של הקרנצ'י.
תטעמו בזמן האפייה אם לא מספיק מתוק תוסיפו מעט מייפל לפי מידת המתיקות שאתם אוהבים.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם