גירסה א' "קראנצ'י" – מתכון של אחי חנן.
מצרכים:
1 קג' קוואקר (שיבולת שועל) דקה
4-5 כפות גדושות שמרי בירה
שקדים, אגוזי פקאן, קשיו, מלך
גרעיני חמניה
חמוציות ללא סוכר (או צימוקים)
משמשים יבשים חתוכים
100 מל' סילאן ללא סוכר מדולל עם מעט מים פושרים.
אופן הכנה:
בתבנית גדולה לפזר את הקוואקר ולערבב את האגוזים, הגרעינים והפירות היבשים שבחרתם.
לשפוך מעל את הסילאן ולערבב היטב שהוא יעטוף את פתיתי הקוואקר והתוספות.
אני אוהבת שיש בקראנצ'י גושים שמאחדים בתוכם שלל טעמים של אגוזים, חמוציות וקוואקר עם סילאן.
לאפות בתנור בחום בינוני בערך 150 מעלות ולערבב כל הזמן שלא ישרף. עד שהוא יבש אך לא מדי. (קצת טריקי).
כמובן שאפשר להכין כמויות קטנות של הקרנצ'י.
תטעמו בזמן האפיה אם לא מספיק מתוק תוסיפו מעט סילאן מדולל, לפי מידת המתיקות שאתם אוהבים.
גירסה ב' – גרנולה של בתי ענבל (ששונאת גושים בגרנולה)
מצרכים:
2 כוסות קוואקר דק ואיכותי
חופן של אגוזי פקאן קצוצים
חופן של שקדים קצוצים
מעט אגוזי מלך קצוצים
גרעיני חמניה
רצועות קוקוס לא ממותק
חמוציות ללא סוכר
מעט סילאן
הרבה קינמון
אופן הכנה:
בתבנית שטוחה גדולה לערבב את הקוואקר עם האגוזים וגרעיני החמניה. לבזוק קינמון ולשפוך מעט סילאן.
לערבב היטב. (אפשר להשתמש בשני מזלגות לערבוב בכדי שלא יהיו גושים בכלל)
לאפות בתנור בחום של כ 160 מעלות 20 דקות, להוסיף רצועות קוקוס וחמוציות ללא סוכר ולאפות עוד כ 10 דקות.
לערבב מדי פעם בכדי שלא ישרף, שזהוב ויבש להוציא מהתנור.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם