חומרים:
לבצק:
215 גרם קמח
80 מל' מים
30 גרם שמן
3 כפות רסק תפוחים לא ממותק
קורט מלח
שמן קוקוס מומס למריחה
מלית:
4 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
100 גרם סוכר
60 מל' שמן קוקוס מומס או חמאה טבעונית מומסת
2 כפות קינמון
50 גרם קמח שקדים דק
אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה לעבד את כל החומרים לבצק אחיד וחלק. לשמן אותו מעט ולקרר כשעתיים במקרר.
לערבב בקערה: תפוחים, סוכר, שמן קוקוס מומס (או חמאה טבעונית מומסת), קינמון וקמח שקדים.
והחלק הטריקי הוא מתיחת הבצק. את הבצק הקר מניחים על מגבת או נייר אפיה. ומותחים בעדינות עד שנהיה מלבן של בצק דקיק כמעט שקוף. מודה שזה היה מאתגר, למרות שהוא גמיש הוא גם נקרע. ולכן בחרתי קודם לרדד אותו בין שני דפי נייר אפיה ואחר כך בעדינות להמשיך למתוח אותו ולדקק אותו.
אפשר לחתוך עם גלגלת פיצה את השוליים וליצור דף בצק דקיק בגודל של כ 30X40.
בקצה הקרוב אליך להניח את מלית התפוחים ולהתחיל לגלגל לגלילה בעזרת המגבת או נייר האפיה.
להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה שקו החיבור כלפי מטה.
למרוח את החלק העליון בשמן קוקוס מומס.
לאפות בתנור מחומם ל 170 מעלות 35-45 דקות עד שהוא זהוב שחום
לצנן ולפזר למעלה אבקת סוכר.
- מתכון מטובען של הקונדיטור אלון שבו