חומרים:
3 דפי פילו
50 מל' שמן קוקוס מומס לעלים
50 מל' שמן קוקוס לתפוחים
70 גרם קמח שקדים
3-4 תפוחי גרנד בינוניים מקולפים ופרוסים דק.
1-2 כפות קינמון
80 -100 גרם סוכר (תלוי כמה מתוק אתם אוהבים)
4-5 כפות מיץ לימון.
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
במחבת לחמם 50 מל' שמן קוקוס, סוכר, קינמון ולהוסיף את התפוחים ומיץ הלימון. לבשל/ לאדות עד רך כ- 10 דקות.
על נייר אפייה להניח דף אחד של פילו, למרוח בעזרת מברשת את שמן הקוקוס המומס, לפזר מעל קמח שקדים, להניח דף פילו נוסף ולחזור על שתי הפעולות וכך גם עם הדף השלישי.
להניח את מלית התפוחים בקצה הארוך של המלבן ושקרוב אליך. להשאיר רווח מהקצוות.
לקפל את קצוות העלים מעל התפוחים ואז להתחיל לגלגל לגלילה.
להניח בתבנית אפיה על נייר האפיה כשקו התפר (קצה הגלילה) מונח על התבנית.
למרוח את הגלילה בשמן קוקוס מומס.
להכניס לתנור מחומם מראש ל 190 מעלות ולאפות כ 20-25 דקות עד זהוב יפה.
להוציא מהתנור, לקרר מעט ולפזר למעלה אבקת סוכר.