חומרים:
1/2 חבילת בצק עלים קטנה ( 200-250 גרם) – מופשרת
4 תפוחי גרנד בינוניים קלופים ופרוסים דק
80 גרם סוכר
50 מל' מייפל טהור
חופן חמוציות ללא סוכר או צימוקים
1-2 כפות קינמון (אני מאוד אוהבת קינמון, אפשר פחות)
מעט זנגביל טחון, הל טחון – לא חובה, נותן טוויסט קצת אחר
50 גרם קמח שקדים (או שקדים טחונים דק)
100 מל' שמן קוקוס מומס להברשה
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה:
במחבת לבשל בעדינות תפוחים, סוכר, מייפל, חמוציות, קינמון (זנגביל והל) – לערבב, להנמיך אש ולבשל עד רך.
לרדד את בצק העלים לעלה דק (אני מרדדת על נייר אפיה, זה קל יותר לגלגול וגם לא נדבק למשטח).
להבריש בשמן קוקוס, לפזר מעל קמח שקדים, ולהניח את מלית התפוחים (בלי הנוזלים) בקצה הבצק שקרוב אליך. לגלגל את הבצק ממך והלאה וליצור גלילה. את הקצוות להדק ולהכניס מתחת לגלילה.
להניח את הגלילה בתבנית אפייה עם נייר אפיה (אני מעבירה מהרידוד יש לתבנית). לחרוץ את הבצק למעלה 2-3 חריצים.
להבריש בשמן קוקוס.
לאפות בתנור מחומם מראש ל 220 כ 10 דקות. להוריד חום ל 190 מעלות ולאפות עוד כ 25 דקות. עד זהוב.
לקרר ולפזר למעלה אבקת סוכר.
- הגירסה שלי למתכון של רובין פסקל פרץ