מצרכים:
1 חציל מאורך ודק
3 עגבניות
1 קישוא צהוב
1 זוקיני ירוק
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל פרוס דק
3 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות
מלח ופלפל
קופסת רסק עגבניות
עלי בזיליקום טריים או בזיליקום יבש
תיבול מעל הרטטוי:
2 כפות בזיליקום יבש, 1 כף שום, 2 כפות פטרוזיליה, טימין, מלח, פלפל, שמן זית.
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-190.
להכין את הרוטב- לחמם שמן זית, לטגן בצל, שום, פלפלים ולהוסיף מלח ופלפל. להוסיף רסק עגבניות.לבשל כ 10 דקות, לטעום ולשפר תיבול אם צריך. להוריד מהאש ולקרר מעט. לטחון במעבד מזון לרוטב חלק ולשפוך לתבנית חסינת חום.
לפרוס את כל הירקות לפרוסות דקות באופן ידני או בעזרת פורס מנדולינה.
לסדר פרוסות ירקות בדגם קבוע למשל: זוקיני ירוק, צהוב, עגבניה, חציל. ולסדר כך את כל הירקות.
לערבב בכלי נפרד את חומרי התיבול: מלח, פלפל, פטרוזיליה, בזיליקום ושמן זית ולפזר מעל כל הירקות.
לכסות הכל בנייר כסף. לאפות למשך כשעה וחצי או עד שרך. לאחר מכן להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 20 דקות.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם