חומרים: (לכ 12 יחידות)
250 גרם קמח
1/2 כף שמרים יבשים
50 גרם סוכר
3 כפות רסק תפוחים לא ממותק
50 גרם חמאה טבעונית רכה
קורט מלח
80 מל' חלב שקדים/סויה פושר
מלית:
90 גרם חמאה טבעונית מומסת
60 גרם קקאו איכותי
120 גרם סוכר
ציפוי:
80 גרם סוכר
100 מל' מים
אופן הכנה:
במיקסר עם וו לישה לערבל באיטיות: קמח, שמרים, סוכר, רסק תפוחים, חמאה טבעונית מומסת (לא חמה).
להוסיף באיטיות תוך כדי ערבול את חלב השקדים/סויה ובסוף את המלח.
ללוש כ 10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
למרוח במעט שמן את הבצק. להניח בקערה, לכסות במגבת ולהתפיח כשעתיים עד שמכפיל את נפחו.
להכין את המלית: לערב בקערה את החמאה הטבעונית המומסת, קקאו וסוכר לערבב עד אחיד. להכניס למקרר להתייצב מעט.
את הבצק שתפח לרדד למלבן (אני תמיד מרדדת על נייר אפיה כך מונעת הדבקות שלו למשטח העבודה).
למרוח את המלית על הבצק.
לחתוך את הבצק למשולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חד.
לגלגל כל משולש מהבסיס הרחב את הקודקוד. תוך כדי מעט משיכה של הבצק בגלגול.
לסדר על תבנית עם נייר אפיה. לכסות במגבת ולהתפיח עוד כחצי שעה.
לחמם תנור ל 175 מעלות, ולאפות כ 20 דקות. (אם יש לכם מירור טבעוני, אפשר למרוח על הרוגלך לפני האפיה)
הכנת הסירופ: להרתיח בסיר מים וסוכר ולבשל עד שמסמיך מעט. להוריד מהאש.
כשהרוגלך יוצאים מהתנור, להמתין מעט ואז למרוח בנדיבות בסירופ סוכר.
אפשר לגוון עם מליות שונות:
קינמון וסוכר.
מחית פיסטוק
מחית שקדים
לא להתקמצן בכמות המלית (-: אחרת אוכלים רק בצק