מוצרים:
בסיס לתבנית פס מאורכת:
90 גרם אגוזי מלך
30 גרם אגוזי פקאן
1 כף שמן קוקוס נוזלי
2-3 כפות סילאן (או מייפל, או אגבה, או סירופ חרובים)
מלית תפוחים:
4 תפוחי גראנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
80-100 גרם סוכר חום/לבן
30 מל' שמן קוקוס
1 כפית תמצית וניל
2-3 כפיות קינמון (אפשר להוסיף גם מעט הל, אגוז מוסקט)
חופן חמוציות או צימוקים
1 כפיות מיץ לימון
פרורי קרמבל:
200 גרם קמח כוסמין מלא (כמובן שאפשר גם לבן רגיל)
100 גרם קמח שקדים
90 מל' שמן קוקוס נוזלי/רך
100 גרם סוכר חום/לבן או סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
מלית:
במחבת על אש בינונית לחמם שמן קוקוס, להוסיף קוביות תפוחי עץ ולערבב ביחד.
להוסיף סוכר, תמצית וניל, קינמון, ולערבב הכל ביחד. לבשל כ 5 דקות. להוסיף חמוציות ומיץ לימון.
לערבב/לבשל עוד כמה דקות בודדות ולהוריד מהאש. לקרר מעט.
פירורי קרמבל:
אפשר במעבד מזון, ואפשר בהחלט גם בקערה בינונית עם מזלג והידים.
במעבד מזון – לערבב קמחים, סוכר ותמצית וניל. להוסיף את שמן הקוקוס ולערבל בפולסים עד שיש פירורים.
זה בדיוק רבע עד חצי דקה.
אם מכינים באופן ידני:
לערבב בקערה את הקמחים והסוכר. תמצית וניל. ואחר כך שמן קוקוס נוזלי.
להתחיל את הערבוב בעזרת מזלג ואחר כך עם שתי כפות הידים למולל את העיסה עד שנוצרים פירורים.
אם השתמשתם בסירופ מייפל/ אגבה – תערבבו מעט את החומרים קודם עם מזלג ואחר תמשיכו בשתי כפות הידים.
גם כייף וגם מהיר ביותר.
בסיס:
במעבד מזון לטחון את האגוזים לפירורים /שברים קטנים. להוסיף ממתיק (סילאן/מייפל) ושמן קוקוס נוזלי.
לטחון כדקה. להפסיק. לאסוף מהדפנות עם לקקן ושוב לערבל עוד כחצי דקה עד שנוצרת עיסה דביקה.
ועכשיו נחבר הכל יחדיו:
לשטח את עיסת הבסיס בתבנית עם כף /מזלג או כף היד.
לשפוך מעל את מלית התפוחים ומעט לדחוס אותם ביחד.
לפזר למעלה את פירורי הקרמבל בנדיבות.
להכניס לתנור מחומם ב 170 מעלות ולאפות כ 20-25 דקות עד שהקרמבל שזופים אך לא שרופים.
נהדר להגיש בקערית עם גלידת וניל, סורבה, פיסטוק – טבעוניות כמובן.