מוצרים:
פירות קיץ שנשארו במקרר וכבר קצת עייפים (משמש, אפרסק, נקטרינה, תפוח, ענבים)
חמוציות ללא סוכר
מעט סירופ מייפל (לא חייבים, במקרה של סכרת אפשר תחליף סוכר)
קינמון לפי הטעם
זרעי צ'יה (לא חובה)
פתיתי קוקוס (לא חובה)
מעט תמצית וניל
אפשר להוסיף מעט ליקר גרנד מרניה או קסיס
קרמבל ללא גלוטן:
150 גרם קמח כוסמת ירוקה
100 גרם קמח שקדים
50 מל' שמן קוקוס נוזלי (אפשר גם שמן רגיל)
50-70 מל ' מייפל/אגבה – או תחליף סוכר לסכרתיים
אופן הכנה:
לחתוך את כל כל הפירות לריבועים, פרוסות, חתיכות קטנות.
לערבב ביחד עם כל חומרי המלית ולשטח בתבנית. (גודל התבנית בהתאם לכמות הפירות שיש לכם).
אופציה נוספת: לחמם במחבת מעט שמן קוקוס, להוסיף את הפירות החתוכים, לערבב בעדינות, להוסיף מייפל/תחליף סוכר, חמוציות ללא סוכר וקינמון ולבשל בערך 5 דקות. ואז לשטח בתבנית.
הכנת הקרמבל:
בקערה לערבב קמחים, להוסיף מייפל ולערבב עם מזלג, להוסיף שמן קוקוס ולערבל במזלג ואחר כך
למולל עם הידים וליצור פירורים.
אם הקרמבל יבש מדי אפשר להוסיף מעט שמן קוקוס עד יצירת מרקם פירורי רך.
אם לא מספיק מתוק אפשר להוסיף סוכר או מייפל או תחליף סוכר.
לפזר את הקרמבל מעל הפירות בנדיבות.
לאפות בתנור מחומם ב 170 מעלות כ 20-25 דקות עד שהפרורים זהובים. (אלה קמחים עדינים יתכן ואפילו רבע שעה תספיק)