חומרים:
חצי כוס קינואה אדומה
שמן, מלח, פלפל
2 גזרים בינונים מגוררים (אפשר דק ו/או עבה)
2 זוקיני (או קישואים) מגוררים (אפשר דק ו/או עבה)
2 שיני שום כתושות
צרור פטרוזיליה (או כוסברה אם אתם אוהבים)
4-5 כפות טחינה גולמית
1-2 כפות שמרי בירה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט, בהרט,
אופן הכנה:
להכין קינואה: לחמם מעט שמן בסיר ולהוסיף את הקינואה, מלח ופלפל, לערבב מעט, לכסות במים כפול מגובה הקינואה.
להביא לרתיחה, להנמיך אש, ולבשל עם מכסה עד שהקינואה מוכנה. בערך 10 דקות.
לשים לב שהמים לא נגמרים לפני שהקינואה מוכנה. אם יש צורך להוסיף מים רותחים ולבשל על אש קטנה עד שהקינואה מוכנה.
בקערה מערבבים את הירקות המגוררים, את הקינואה שהתקררה מעט, את התבלינים.
מוסיפים את הטחינה, שמרי הבירה ומערבבים היטב.
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.
מכניסים לתנור מחומם ב 170 מעלות. ואופים כ 15 דקות. בודקים שלא נשרף ואם צריך אופים עוד 10 דקות.
אנחנו אוהבות את הלביבות אפויות אבל מי שאוהב אותן קצת יותר קריספיות
אפשר לטגן אחרי האפיה את הלביבות כחצי דקה מכל צד.
יוצא מעולה וטעים.