מצרכים:
1 כוס קינואה אדומה
בצל לבן קצוץ דק
2 כוסות מים
מעט שמן לטיגון
2 גזרים מגוררים דק
2 קישואים מגוררים דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות צ'יה/פשתן עם 4 כפות מים
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, טימין יבש, בזיליקום יבש, אגוז מוסקט.
מעט שמרי בירה (לא חובה)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים את הקינואה ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כ- 15 דקות עד שהמים נספגים והקינואה מוכנה. מניחים להצטנן לטמפ' החדר ומעבירים לקערה.
בכלי קטן מכינים את החומר המאחד "הביצה" על ידי ערבוב של הצ'יה או הפשתן עם מים חמים ומניחים לכחמש דקות.
מוסיפים לקערת הקינואה את הגזר והקישוא, שום, צ'יה/ פשתן ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אפשר להוסיף אגוז מוסקט, אפשר טימין ובזיליקום יבשים. אני אוהבת גם להוסיף כף או שתים שמרי בירה שמעצימים את הטעם. חשוב שכבר בשלב זה התערובת תהיה טעימה ומתובלת. מערבבים היטב. (אם הלביבות לא נדבקות מספיק אפשר להוסיף כף גדושה של טחינה גולמית).
יוצרים לביבות בינוניות ומניחים על ניר אפיה בתבנית. ומכניסים לתנור שחומם מראש ב 150 מעלות, לאפיה של כ 25 דקות.
לפעמים אני מטגנת את הלביבות לאחר האפיה בערך חצי דקה מכל צד, והן מקבלות מעטה קריספי וטעים.
ולפעמים אני פשוט הופכת אותן בתבנית אפיה ואופה עוד 10 דקות כך שמשני הצדדים הלביבה אפויה היטב.
אפשר רק לטגן אותן במחבת רחבה מעל להבה בינונית גבוהה. מעבירים למחבת בכל פעם מעט מהתערובת בעזרת שתי כפות, ליצירת לביבה. שומרים על מרווח של 2 ס"מ בערך בין קציצה לקציצה.
מטגנים 2-3 דקות עד שהצד התחתון מזהיב. הופכים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מעבירים לנייר סופג וממשיכים כך עד לגמר התערובת. מגישים חם.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם
מתכון אליפות!! הולכת לנסות
מעולה משי. ספרי איך יצא לך .