קציצות עדשים, פטריות ושיבולת שועל - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

קציצות עדשים, פטריות ושיבולת שועל

אייקון של שעון

זמן הכנות

45 דקות לא כולל השרייה
אייקון של סיר

זמן בישול

45 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה וחצי
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

200 ג' עדשים שחורות, מושרות. רצוי גם מונבטות.
140 ג' שיבולת שועל טחונה דק
150 ג' קמח שקדים
5 פטריות שמפיניון קטנות פרוסות
1 בצל קצוץ
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, פפריקה מתוקה, רוטב צילי, רוטב סויה, שמרי בירה.
90 מ"ל חלב שקדים- להרטבת הבלילה
ספריי שמן+קורט מלח- מעל לכל קציצה
עגבנייה או שתיים פרוסות, מעל כל קציצה (מוסיף לחות)

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר את העדשים עם הרבה מים כ 20 דקות עד שהן רכות. (אם השרתם את העדשים הבישול יכול להיות פחות מ 10 דקות)
במעבד מזון לערבב: שיבולת שועל, קמח שקדים וחלב שקדים.
לטגן את הבצל עד זהוב ולהוסיף את הפטריות ולטגן דקות בודדות נוספות.
בקערה: לאחד את כל החומרים, לתבל בנדיבות. התערובת צריכה להיות טעימה כבר בקערה. ליצור קציצות בעובי בינוני ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
להתיז מעט שמן על כל קציצה ולבזוק מעט מלח ואז להניח מעל פרוסת עגבניה.
לאפות בתנור שחומם מראש ב 190 מעלות כ 22 דקות.

המתכון עם שינויים קלים של בתי גל הוא בהשראת מור פלג מ"המטבח של פורמלג".

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

three + eleven =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן