מצרכים
14 קציצות:
חבילה מופשרת של טחון מהצומח של השף שגב
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום פרוסות
צרור פטרוזיליה קצוץ
פטריה או שתים (אפשרות)
מלח, פלפל, פפריקה, טימין, אורגנו, או כל תבלין אחר שאתם אוהבים.
אופן הכנה:
לחמם תנור ל 150 מעלות.
לטגן במחבת את הבצל והשום עד זהוב להוסיף את הטחון המופשר למחבת ולפרק אותו בעזרת כף עץ לחתיכות. לטגן-לערבב עד שהופך מעט זהוב בערך 5 דקות.
להכניס למעבד מזון את הבצל והטחון מהצומח, ולטחון לעיסה אחידה. להוסיף עשבי תיבול, פטריה או שתים אם רוצים, ותבלינים שאוהבים. אפשר תבלינים כמו אורגנו, טימין וריחן או כמון, גראם מאסלה, ובהרט. העיקר שהתערובת טעימה ועשירה בטעמים כבר במעבד מזון. להוסיף מלח, פלפל לפי הטעם.
לרפד תבנית בנייר אפיה. ליצור כדורים בינונים ולשטח אותם.
לאפות כ 15-20 דקות עד זהוב.
אפשר גם לטגן אחרי האפיה טיגון מהר של חצי דקה עד דקה מכל צד.
אפשר להגיש עם רוטב עגבניות.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם