חומרים:
1 כוס דוחן
2 כוסות מים
מלח, פלפל
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 גזרים מגוררים דק
1 זוקיני/ קישוא מגורר דק
צרור פטרוזיליה קצוץ דק
2 כפיות צ'יה עם 6 כפות מים חמים
2-3 כפות קמח כוסמת ירוקה.
אגוז מוסקט
אפשר להוסיף אורגנו, טימין, בזיליקום יבש.
"ביצת" צ'יה – מערבבים 1 כפית צ'יה עם 3 כפות מים חמים. ממתינים כחמש דקות ואז מוסיפים לעיסה.
אופן הכנה:
לטגן בסיר עם מעט שמן: בצל קצוץ, להוסיף דוחן, לערבב, לתבל במלח ופלפל. לערבב 2-3 דקות ולהוסיף מים. לכסות ולהביא לרתיחה, להקטין אש ולבשל כ 15 דקות עד שהדוחן מוכן לאכילה.
אם המים נגמרים והדוחן עדין לא מוכן, להוסיף מעט מים ולהמשיך לבשל עד שרך. הדוחן המוכן יכול להיות דביק ולא "אחד אחד" כמו אורז, וזה בסדר גמור.
לערבב בכלי קטן את הצ'יה עם המים החמים, לחכות כמה דקות עד שהבלילה הופכת צמיגה.
בקערה גדולה לערבב את הגזרים, הזוקיני, הדוחן, הפטרוזיליה והשום.
להוסיף את הצ'יה, התבלינים ולערבב היטב. התערובת צריכה להיות עזת טעמים.
להוסיף את הקמח ולערבב. אם התערובת אינה מספיק דביקה אפשר להוסיף כף או שתיים טחינה גולמית.. לערבב שוב.
לחמם שמן במחבת, ליצור קציצות ולטגן על אש בינונית כשלוש ארבע דקות ולהפוך לצד השני ולטגן עוד כדקה.
אפשר גם לאפות בתנור 15 דקות בחום 150 מעלות.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם