קנלוני ממולאים - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

קנלוני ממולאים

אייקון של שעון

זמן הכנות

45 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

40 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה וחצי
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

חבילת קנלוני

חבילת מנגולד

4-5 יחידות תרד קפואות – או צרור עלי תרד ביבי

1 בצל קצוץ ומטוגן

200-250 גרם גבינשיו (או טופוטי, או גבינה טבעונית בנוסח גבינת שמנת)

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

מעט שמרי בירה – לא חובה

קרם סויה/ אורז לבישול

אופן הכנה:

  1. לשטוף את עלי המנגולד, לחתוך את החלק הלבן של הגבעול. לחתוך את העלים הירוקים לרצועות בינוניות-רחבות ולבשל רק אותן במים רותחים כ 3 דקות, רק לרכך מעט. לסנן ולשטוף במים קרים.
  2. אם אתם משמשים בעלי תרד טריים, לשטוף אותם ולבשל במים רותחים 2-3 דקות, לסנן ולשטוף במים קרים. אם אתם משתמשים בעלי תרד קפואים, להפשיר ולשמור בצד.
  3. לקצוץ את עלי התרד לחתיכות קטנות.
  4. לערבב בקערה: עלי מנגולד, תרד מופשר או תרד טרי. להוסיף בצל מטוגן. להוסיף גבינשיו ולערבב היטב.
  5. לתבל: מלח, פלפל, אגוז מוסקט, ושמרי בירה. שמרי בירה אינם חובה אבל מוסיפים טעם רב. אפשר להוסיף גם אורגנו וטימין. לערבב היטב.
  6. להעביר לשקית זילוף עם פתח רחב. (אין צורך בצנטר, פשוט לחתוך את קצה השקית לפתח של כס"מ וחצי, שיכול להכנס בקלות לתוך גליל הקנלוני)
  7. מילוי: להחזיק במאונך כל גליל קנלוני כשהוא אנך לתבנית (בכדי שהעיסה לא "תברח" החוצה"), ולהזליף לתוכו מהמלית עד שהגליל מתמלא. להשכיב בתבנית את כל הגלילים.
  8. לפזר למעלה קרם אורז או קרם סויה, לפזר למעלה גבינשיו או פתיתי "גבינה" צהובה טבעונית אחרת.
  9. לכסות את התבנית בנייר כסף.
  10. לאפות בתנור מחומם ב 190 מעלות, 20 דקות, להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כ 15-20 דקות.

במקום מנגולד אפשר למלא עם פטריות קצוצות/פרוסות דק, או עם ברוקולי מבושל מעט וקצוץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

four × 1 =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן