חומרים:
חבילת קנלוני
חבילת מנגולד
4-5 יחידות תרד קפואות – או צרור עלי תרד ביבי
1 בצל קצוץ ומטוגן
200-250 גרם גבינשיו (או טופוטי, או גבינה טבעונית בנוסח גבינת שמנת)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
מעט שמרי בירה – לא חובה
קרם סויה/ אורז לבישול
אופן הכנה:
- לשטוף את עלי המנגולד, לחתוך את החלק הלבן של הגבעול. לחתוך את העלים הירוקים לרצועות בינוניות-רחבות ולבשל רק אותן במים רותחים כ 3 דקות, רק לרכך מעט. לסנן ולשטוף במים קרים.
- אם אתם משמשים בעלי תרד טריים, לשטוף אותם ולבשל במים רותחים 2-3 דקות, לסנן ולשטוף במים קרים. אם אתם משתמשים בעלי תרד קפואים, להפשיר ולשמור בצד.
- לקצוץ את עלי התרד לחתיכות קטנות.
- לערבב בקערה: עלי מנגולד, תרד מופשר או תרד טרי. להוסיף בצל מטוגן. להוסיף גבינשיו ולערבב היטב.
- לתבל: מלח, פלפל, אגוז מוסקט, ושמרי בירה. שמרי בירה אינם חובה אבל מוסיפים טעם רב. אפשר להוסיף גם אורגנו וטימין. לערבב היטב.
- להעביר לשקית זילוף עם פתח רחב. (אין צורך בצנטר, פשוט לחתוך את קצה השקית לפתח של כס"מ וחצי, שיכול להכנס בקלות לתוך גליל הקנלוני)
- מילוי: להחזיק במאונך כל גליל קנלוני כשהוא אנך לתבנית (בכדי שהעיסה לא "תברח" החוצה"), ולהזליף לתוכו מהמלית עד שהגליל מתמלא. להשכיב בתבנית את כל הגלילים.
- לפזר למעלה קרם אורז או קרם סויה, לפזר למעלה גבינשיו או פתיתי "גבינה" צהובה טבעונית אחרת.
- לכסות את התבנית בנייר כסף.
- לאפות בתנור מחומם ב 190 מעלות, 20 דקות, להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כ 15-20 דקות.
במקום מנגולד אפשר למלא עם פטריות קצוצות/פרוסות דק, או עם ברוקולי מבושל מעט וקצוץ.