קדרה חורפית טבעונית - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

קדרה חורפית טבעונית

אייקון של שעון

זמן הכנות

30 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

שעה וחצי
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה וחצי
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

בצל אדום קצוץ גס

בצל לבן קצוץ גס

2 בטטות חתוכות לקוביות

דלעת קטנה חתוכה לקוביות בינוניות

רבע כרוב לבן פרוס לשלושה חלקים

חצי שומר פרוס ל 3 פרוסות

חצי קולורבי חתוך לקוביות

3 גזרים פרוסים

תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות

עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות

4 שיני שום קלופות

מלח, פלפל, פפריקה אדומה

חצי כפית כורכום

2 כפות מייפל/אגבה – לא חובה

2 כפות אבקת מרק בצל – לא חובה

חצי קופסה קרם קוקוס

מעט שמן זית

120 מל' מים

אופן הכנה:

בקדרה שטוחה שאפשר גם להכניס לתנור, לחמם שמן זית.

לטגן, בצלים עד זהוב, להוסיף שיני שום ולטגן מעט. להוסיף בטטות, גזר, תפוח אדמה והקולרבי ולטגן/לערבב כמה דקות.

ל"פנות" מקום על תחתית הקדרה ולהניח את פרוסות הכרוב, והשומר, לנענע מעט את המחבת, לערבב בעדינות את כל הירקות. להוסיף את קוביות העגבנייה ולהמשיך לערבב את הירקות.

להוסיף תבלינים, אבקת מרק ולהוסיף מים ולהמשיך לטגן/לערבב. להוסיף קרם קוקוס, לערבב בעדינות את כל התבשיל.

לכסות, להביא לרתיחה, להנמיך להבה ולבשל בערך 20 דקות. להקפיד שכל הזמן יש נוזלים בקדרה. אפשר להוסיף מעט מים וקרם קוקוס.

להעביר לתנור על אש נמוכה, כ 120 מעלות, במשך 45-60 דקות, עד רך (אבל לא קווצ'). אם צריך להוסיף מעט מים שהקדרה לא תתייבש.

מומלץ להגיש עם אורז או פריקה או קינואה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

2 × 5 =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן