מוצרים:
1 בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות או כתושות
3 זוקיני שמנמנים ויפים מגוררים – חלקם דק וחלקם עבה
חצי פרסה (פורי) פרוסה לפרוסות דקות
90 גרם קוואקר (הפעם השתמשתי בסוג העבה) – אפשרי כמובן ללא גלוטן
200 גרם גבינשיו (או גבינות קשות/חצי קשות כמו טופוטי, אוטופי, פלנטי)
מלח, פלפל, אגוז מוסקט – לפי הטעם
אורגנו, טימין – לפי הטעם
2-3 כפיות שמרי בירה (לא חובה אבל מוסיף המון טעם)
שקדים פרוסים טבעיים
מעט צ'יה
צרור פטרוזיליה קצוץ – לא חובה
3 כפות טחינה גולמית – תלוי בגבינות בהם אתם משתמשים
אופן הכנה:
לטגן בצל עד זהוב, להוסיף שום ולטגן תוך ערבוב. להוסיף את הפרסה (פורי) ולטגן עוד שתי דקות.
להוסיף את הקישואים המגוררים, ולטגן תוך ערבוב כמה דקות.
לתבל לפי הטעם במלח, פלפל, אגוז מוסקט.
להוריד מהאש.
אפשר להעביר לקערה ובה לערבב את שאר המרכיבים. מודה – אני מערבבת הכל במחבת הגדולה שטיגנתי בה.
להוסיף קוואקר ולערבב היטב.
להוסיף גבינשיו (אם אין – אפשר להכין לבד גבינת קשיו, או להשתמש בגבינות אחרות – מגוררות) ולערבב היטב.
אם יש לכם תחושה שהעיסה לא מספיק דביקה אפשר להוסיף 3 כפות טחינה גולמית. אני לא מצאתי את זה נדרש.
להוסיף אורגנו, טימין, ואם רוצים גם צרור פטרוזיליה קצוץ דק.
לשטח בתבנית. לפזר מלמעלה פרוסות שקדים ומעט זרעי צ'יה.
להכניס לתנור מחומם מראש ב 170 מעלות ולאפות בערך 40 דקות עד שיציב.