מוצרים:
1 כף שמן
1 בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות או כתושות
2 חבילת עלי מנגולד, החלק הירוק – שטוף וחתוך לרצועות בינוניות/דקות
4-5 מגדליוני תרד קפוא ומופשר
או חופן עלי תרד עדינים טריים (לא תרד ניוזילנדי) שנחלטו במים רותחים לכמה דקות.
1-2 כפיות שמרי בירה – לא חובה אך מומלץ
מלח, פלפל, אגוז מוסקט – לפי הטעם
180-200 גרם גבינשיו (במתכון המקורי קופסת פטה/בולגרית – כמובן שיש כבר טבעוני)
כתחליף לגבינשיו אני הייתי בוחרת גבינה של פלנטי, אוטופי, טופוטי – שהן כבדות/סמיכות יותר. או להכין
לבד גבינת קשיו.
80-100 גרם קוואקר להכנה מהירה (ללא גלוטן יתאים גם לצליאקים )
3-6 כפות טחינה גולמית
גבינת פרמזן טבעונית
אופן הכנה:
להרתיח מים בסיר גדול ולהוסיף את עלי המנגולד. לחלוט אותם במים 4 דקות, לסנן ולשטוף במים קרים. לקצוץ אותם לחתיכות קטנות מאוד.
לטגן את הבצל במחבת עד זהוב, להוסיף את השום, לטגן תוך ערבוב שלא ישרף.
לערבב בקערה: מנגולד חלוט וקצוץ, תרד מופשר, בצל ושום מטוגנים ולערבב.
להוסיף: גבינשיו (גבינות שבחרתם), קוואקר, שמרי בירה. ולערבב היטב.
העיסה, בזכות הגבינשיו, היא דביקה מספיק ואני לא הוספתי טחינה. אם העיסה שנוצרה לכם אינה אחידה ויש צורך בחומר "מדביק" הוסיפו טחינה כף כף עד למרקם מתאים.
שפכו לתבנית (non stick) או שמנו מעט את התבנית.
גררו מעל "גבינת פרמזן טבעונית".
לאפות בתנור מחומם ל 170 מעלות 30-40 דקות עד זהוב.