פיצה זוקיני וגבינשיו - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

פיצה זוקיני וגבינשיו

אייקון של שעון

זמן הכנות

חצי שעה
אייקון של סיר

זמן בישול

שעה
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה וחצי
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

בינוני

מצרכים

לבסיס:
3 זוקיני בינונים- גדולים מגוררים דק
80 גר' קמח שקדים
2 כפות גבינשיו (גבינת קשיו) או גבינת קשיו ביתית (או קרם טופוטי מהסוג הקשה)
לרוטב עגבניות:
בצל לבן קצוץ דק
2 שיני שום חתוכות דק
קופסת עגבניות משומרות 400 גרם
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל, אורגנו, טימין,
בזיליקום טרי
2 עלי דפנה (לא חובה)
שמרי בירה (לא חובה)
150 גרם  גבינשיו (גבינת קשיו תוצרת עדיקא) אפשר במקום גבינשיו לגרר גבינה צהובה טבעונית או להכין גבינת קשיו ביתית

אופן הכנה:

לחמם תנור ל 180 מעלות.
להמליח מעט את הזוקיני המגורר להניח בצד לחצי שעה שיגיר נוזלים.
להכניס לשקית בד או לבד טטרה או על מסננת ולסחוט היטב את הנוזלים עד שהזוקיני ישאר יבש.
לערבב בקערה: זוקיני, קמח שקדים, מלח ושתי כפות גבינשיו לתערובת אחידה ודביקה.
להניח ניר פרגמנט על תבנית אפיה.
להעביר את תערובת הזוקיני על ניר הפרגמנט וליצור בסיס עגול צפוף ואחיד בגובה של כ 5 ממ.
להכניס לתנור ולאפות 20-25 דקות בחום 190 מעלות עד שהבסיס נראה ממש "שזוף" להוציא מהתנור.
להכין רוטב עגבניות: לחמם בסיר שמן זית ולטגן את הבצל עד זהוב, להוסיף את השום, לערבב-לטגן תוך כדי ערבוב. להוסיף עגבניות משומרות קצוצות , להוסיף תבלינים ורסק עגבניות. להוסיף כחצי ליטר מים ולהביא לרתיחה. לערבב ולהנמיך את האש. לבשל כעשרים דקות. ולשפר/ לתקן טעמים על ידי הוספת תבלינים שאתם אוהבים. אני מוסיפה שתים שלוש כפות שמרי בירה. הרוטב צריך להסמיך ולהיות עשיר בטעם. להוציא את עלי הדפנה בסיום הבישול.
אם השתמשתם בעגבניות קצוצות, או שלמות אפשר לטחון במעבד מזון וליצור רוטב עגבניות חלק וקטיפתי.
למרוח על בסיס הזוקיני את רוטב העגבניות, ומעליו להניח-למרוח שכבה של גבינשיו ומעל תוספות שאתם אוהבים: בצל אדום פרוס, פטריות, זיתים, תירס, עלי בזיליקום ואורגנו.
להכניס לתנור ולאפות כרבע שעה.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

nine − 2 =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן