גבינשיו היא גבינת קשיו מבית עדיקא. טעימה בטירוף וקלה לשימוש.
מצרכים:
8-10 פטריות שמפיניון גדולות
שמן זית
1 בצל אדום קטן קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
מעט פלפל שחור, מלח
70-100 גרם גבינשיו
צרור פטרוזיליה קצוצה
מעט אגוזי מלך קצוצים – אם רוצים.
אופן ההכנה:
מנקים את הפטריות אם על ידי ניגוב בנייר מגבת ואם על ידי שטיפה מהירה וניגוב.
מורידים את רגלי הפטריות כך שנוצר מקום למילוי. קוצצים דק את רגלי הפטריות. (אפשר גם לקצוץ פטריה שלמה נוספת אם יש צורך).
לטגן במחבת עם מעט שמן בצל קצוץ עד זהוב, להוסיף שום קצוץ ואת רגלי הפטריות ולטגן תוך ערבוב כחמש דקות. להוריד מהאש.
בקערה לערבב: בצל ופטריות עם גבינשיו, פטרוזיליה קצוצה, תבלינים. אפשר גם להוסיף אגוזי מלך קצוצים. לטעום ולשפר תיבול אם צריך. התערובת צריכה להיות טעימה כבר בקערה.
למלא כל פטריה במלית הגבינשיו כך שנוצרת תלולית קטנה בתוך הפטריה ולהניח בתבנית אפיה על ניר אפיה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל 20 דקות.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם