חומרים:
300 גרם ערמונים (אני השתמשתי בערמונים בואקום)
1/2 כוס שמן קוקוס
2 כפיות תמצית וניל
60-80 גרם אבקת סוכר
כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית מלח
140 גרם קמח כוסמין
70 גרם קמח רגיל
(או 210 גרם קמח רגיל)
לקישוט:
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית קינמון
או 100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
במעבד מזון: לעבד ערמונים לפירורים, להוסיף להם שמן קוקוס, תמצית וניל ולערבל עד פירורים אחידים.
להוסיף אבקת סוכר ותבלינים ולערבב ביחד.
להוסיף קמחים ולערבל שוב. *
מתקבלים פירורים שניתן להדביקם בקלות לכדור.
לגלגל לכדורים קטנים של בערך 3 ס"מ קוטר ולסדר אותם על תבנית עם נייר אפיה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.
לאפות בטורבו 11-13 דקות עד זהוב.
להוציא מהתנור אפילו שנראות לא מוכנות.
ברגע שהתחתית זהובה הן כן מוכנות.
ולקרר 5 דקות.
לציפוי אפשר לגלגל בקערה של אבקת סוכר וקינמון ביחד, או להמיס שוקולד מריר בפולסים במיקרו עד שנמס באופן אחיד, ולטבול חלקית את העוגיוט בשוקולד המומס.
**במתכון המקורי יש שתי כוסות אבקת סוכר ואני בחרתי לשים פחות מחצי כמות.
כשהעיסה הפרורית מוכנה תטעמו אותה ותחליטו אם אתם רוצים עוגיוט מתוקות יותר ופשוט תוסיפו עוד חצי כוס אבקת סוכר.
**העוגיוט מאוד עדינות בטעמם ולכן אני משתמשת ב 300 גרם ערמונים במקום 250 גרם לקבלת טעם יותר דומיננטי של ערמונים.
המתכון המקורי הוא של The smitten kitchen ויש לו גרסה ישראלית בבלוג של אפרת ליכטנשטט