עוגיוט לוז ושוקולד טבעוניות ללא גלוטן - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

עוגיוט לוז ושוקולד טבעוניות ללא גלוטן

אייקון של שעון

זמן הכנות

10 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

10 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

210 גרם קמח כוסמת ירוקה
1.5 כפית קורנפלור
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
150 מל' שמן קוקוס מומס
50 גרם סוכר חום
100-80 מל' סירופ מייפל טהור
4 כפות רסק תפוחים לא ממותק
2 כפיות תמצית וניל
55 גרם קמח שקדים (או אגוזי לוז טחונים)
75 גרם אגוזי לוז מרוסקים/שבורים
120 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות או נטיפי שוקולד איכותיים
מעט מלח ים

אופן הכנה:

בקערה: לערבב קמח, קורנפלור, סודה לשתיה ומלח רגיל.
בקערה שניה לערבל עם מטרף ידני: שמן קוקוס, סוכר ומייפל עד שגרגרי הסוכר נמסים. להוסיף רסק תפוחים, תמצית וניל וקמח שקדים.
להוסיף רטובים ליבשים ולערבב עם מרית. להוסיף את שברי השוקולד ואגוזי הלוז השבורים ולערבב ביחד.
להכניס למקרר לחצי שעה.
לחמם תנור ל 160 מעלות. ליצור כדורים ולסדר על תבנית עם נייר אפיה. מעט לפחוס את הכדורים ולאפות 10 -12 דקות. להשגיח שהעוגיוט לא נשרפות.
לקרר 10 דקות.
לטרוף ולהנות.
אפשר להמיר את 50 גרם הסוכר ב 35 מל' מייפל למי שנמנע לגמרי מסוכר.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

three × three =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן