חומרים:
80 גרם שמן קוקוס
80 מל' סירופ מייפל טבעי
1 כפית תמצית וניל
2 כפות רסק תפוחים לא ממותק
100 גרם קמח כוסמת ירוקה/כוסמין מלא
120 גרם פתיתי שיבולת שועל גסה
100 גרם פרוסות שקד לבן טבעי
1/2 כפית אבקת אפיה
75 גרם אגוזי פקאן קצוצים או חמוציות ללא סוכר.
1 כפית קינמון (אפשר להוסיף גם אגוז מוסקט, הל, זנביל טחון)
אופן הכנה:
לערבב בקערה את החומרים הרטובים.
להוסיף לקערה את החומרים היבשים: פתיתי שבולת שועל, תבלינים, קמח – ולערבב מעט רק עד שמתאחד.
להוסיף אבקת אפיה ולערבב הכל יחדיו.
ליצור בידים כדורים בינונים, לשטח ולהניח על תבנית עם נייר אפיה. (או עם שתי כפות להניח על המגש).
לאפות בתנור מחומם על 180 מעלות 10-12 דקות עד שמשחים מעט, אם צריך לאפות עוד 2-3 דקות.
להוציא מהתנור, לקרר לפני שמתחילים לזלול.
* וריאציה על מתכון של נטלי לוין