חומרים:
4 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לריבועים
1 כפית גדושה קינמון(לאוהבי הקינמון אפשר בהחלט להוסיף יותר קינמון. וגם לשלב עם זנגביל טחון, הל, ואגוז מוסקט)
2 כפות סוכר חום (או שתי כפות מייפל)
100 גר' חמוציות ללא סוכר
100 גר' קמח כוסמת ירוקה
50 גר' קמח שקדים
1 כפית אבקת אפיה
120 גר' סוכר חום (70 מל' סילאן/ מייפל)
1 כפית תמצית וניל
100 מל' שמן
9 כפות רסק תפוחים לא ממותק
חצי כפית סודה לשתייה ומעט מיץ לימון.
אופן הכנה:
לחמם תנור ל 150 מעלות.
בקערה: לערבב תפוחים חתוכים, קינמון, 2 כפות סוכר* , וחמוציות.
בקערה שניה מערבבים עם מטרף: סוכר *, תמצית וניל, שמן ורסק תפוחים לבלילה אחידה.
מוסיפים שני קמחים ואבקת אפיה, מערבבים עד שאחיד, יתכן שיהיה לכם יותר קל לערבב עם לקקן.
להוסיף תפוחים לקערת הקמח ולערבב. זה די סמיך ודביק. וזה בסדר.
להוסיף חצי כפית סודה לשתיה עם מעט מיץ לימון מעל, לערבב בקלות,
לשפוך לתבנית אינגליש קייק, לישר, ולאפות כ 40 דקות.
אפשרות שניה להכנת עוגט התפוחים היא להכין בשתי קערות את החומרים הרטובים ובאחרת את היבשים.
לשטח בתבנית 20X30 עם ניר אפיה את בלילת הקמח ומעל להוסיף את קערת התפוחים. ולאפות. (אין צורך בסודה לשתייה).
*מי שרוצה גם להמיר את הסוכר:
בקערת התפוחים להוסיף 2-3 כפות של מייפל או אגבה או סילאן או תחליף "כמו סוכר" לחולי סכרת.
בקערת הקמח להוסיף 50-70 מל' מייפל, אגבה או סילאן.
לפני שאתם שופכים לתבנית תטעמו ותבדקו שמספיק מתוק לכם. תוסיפו במקרה הצורך, כף אחרי כף עד שתגיעו למתיקות הרצויה.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם
עוגט התפוחים מעולה!!!
כבר הכנתי כמה פעמים וזוכה אצלנו להצלחה גדולה😊
תודה רבה שרון. שמחה שטעים לכם ותודה על השיתוף.