חומרים:
4 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לריבועים
2 כפיות גדושה קינמון (אפשר להוסיף גם קורט זנגביל טחון, הל)
2 כפות סוכר חום (או שתי כפות מייפל)
חופן חמוציות ללא סוכר
100 גר' קמח כוסמת ירוקה*
50 גר' קמח שקדים*
1 כפית אבקת אפיה
130 גר' סוכר חום (80 מל' מייפל או סילאן או סירופ חרובים)
1 כפית תמצית וניל
100 מל' שמן
9 כפות רסק תפוחים לא ממותק
* בגירסה הרגילה החליפו ב 140 גרם קמח לבן או כוסמין מלא
אופן הכנה:
לחמם תנור ל 170 מעלות.
בקערה אחת: לערבב תפוחים חתוכים, תבלינים, סוכר או מייפל, חמוציות.
בקערה שניה: לערבב סוכר או מייפל, תמצית וניל, שמן ורסק תפוחים עד אחיד.
להוסיף לתפוחים את שני הקמחים ללא גלוטן (או קמח רגיל) ואת אבקת האפיה, לערבב עד אחיד.
להוסיף את התפוחים לקערת הקמחים ולערבב לעיסה אחידה, סמיכה ודביקה (-: יותר קל עם לקקן.
לשפוך לתבנית אינגליש קייק, לישר, ולאפות כ 40 דקות.
אפשרות שניה להכנת עוגט התפוחים: להכין בשתי קערות את החומרים הרטובים ובאחרת את היבשים. לא לערבב אותן ביחד אלא לשטח בתבנית 20X30 עם ניר אפיה את בלילת הקמח ומעל להוסיף ולשטח את התפוחים. ולאפות.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם
עוגט התפוחים מעולה!!!
כבר הכנתי כמה פעמים וזוכה אצלנו להצלחה גדולה😊
תודה רבה שרון. שמחה שטעים לכם ותודה על השיתוף.