מוצרים:
9 כפות רסק תפוחים לא ממותק
80 מל' מייפל טבעי (או כמעט חצי כוס תחליף סוכר לסכרתיים)
110 מל' מיץ תפוזים (אפשר להוסיף גם גרידת תפוז או לימון)
1/2 כפית תמצית וניל
180 גרם קמח כוסמין מלא
1+3/4 כפית אבקת אפיה
אופן הכנה:
לערבב היטב בקערה עם מטרף רסק תפוחים ומייפל עד לבלילה אחידה
להוסיף מיץ תפוזים, תמצית וניל ולערבל היטב.
להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב.
לשפוך לתבנית אנגליש מאורכת.
לאפות בתנור מחומם ב 175 מעלות כחצי שעה. לבדוק עם קיסם שיוצא עם פירורים יבשים.
כשהעוגט תפוזים מתקררת אפשר לפזר מעט אבקת סוכר.
או לחמם בסיר: 80 מל' מיץ תפוזים עם מעט סירופ מייפל (או תחליף סוכר לסכרתיים), ולשפוך את המיץ החם על העוגט תפוזים כשהיא קרה שתספוג את הנוזלים מכל צדדיה.