עוגט תפוזים ללא גלוטן - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

עוגט תפוזים ללא גלוטן

אייקון של שעון

זמן הכנות

15 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

30 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

50 דקות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

מוצרים:

6 כפות רסק תפוחים לא ממותק

80 מל' מייפל טבעי (או כמעט חצי כוס תחליף סוכר לסכרתיים)

50 מל' שמן

120 מל' מיץ תפוזים (אפשר להוסיף גם גרידת תפוז או לימון)

100 גרם קמח כוסמת ירוקה

75 גרם קמח שקדים

1/2 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

מעט מיץ לימון

אופן הכנה:

לערבב היטב בקערה עם מטרף רסק תפוחים ומייפל עד לבלילה אחידה (כשתי דקות)

להוסיף את השמן בזרזיף דקיק עד לאיחוד מלא ויצירת בלילה חלקה.

להוסיף מיץ תפוזים ולערבל היטב.

להוסיף קמחים ולערבב.

להוסיף אבקת אפיה, סודה לשתיה ולשפוך מעליהם מעט מיץ לימון שיתסיס אותם.

לערבב בעדינות עם מטרף או לקקן עד איחוד ולא יותר מדי.

לשפוך לתבנית אנגליש מאורכת.

לאפות בתנור מחומם ב 175 מעלות כחצי שעה. לבדוק עם קיסם שיוצא עם פירורים יבשים.

לשים לב לא ליבש את העוגט אלה קמחים עדינים.

כשהעוגט תפוזים מתקררת אפשר לפזר מעט אבקת סוכר.

או לחמם בסיר: 80 מל' מיץ תפוזים עם מעט סירופ מייפל (או תחליף סוכר לסכרתיים), ולשפוך את המיץ החם על העוגט שתספוג את הנוזלים מכל צדדיה.

מבוסס על מתכון של דבי ממן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

20 − twelve =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן