עוגט שמרים מפנקת - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

עוגט שמרים מפנקת

אייקון של שעון

זמן הכנות

45 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

45 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

3 שעות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

250 גרם קמח

50 גרם סוכר

8 גרם שמרים יבשים

60 מל' מים פושרים

3 כפות רסק תפוחים ללא סוכר

50 גרם נטורינה בטמפ' חדר חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

1/3 כפית ת. וניל

אופן הכנה:

במקסר עם וו לישה: קמח, סוכר, שמרים, רסק תפוחים, תמצית וניל לערבל 2 דקות.

להוסיף מים ולערבל לאט עד איחוד.

להוסיף קוביות נטורינה אחת אחת במהירות בינונית. להוסיף מלח ולערבל 5-7 דקות.

הבצק רך ומעט דביק.

להעביר לקערה מקומחת ולהתפיח עד שמכפיל את נפחו, בערך 45 דקות.

להניח נייר אפיה על השולחן, להניח בצק, לרדד בעדינות (לא ללחוץ חזק על הבצק).

אם הבצק נדבק למערוך, להניח נייר אפיה נוסף מלמעלה ולרדד מעליו. ליצור עלה בעובי של כ 4 מ"מ.

למלא במלית שוקולד או שוקולד וחלבה, או פרג, או קינמון וסוכר.

לגלגל מהקצה הקרוב לגוף לגליל מהודק.

לפחוס מעט את החלק העליון עם כף היד. לחתוך את הבצק לאורכו בעזרת גלגלת או סכין חיתוך.

להניח את שני החלקים אחד על השני כמו X, לקלוע כל צד לצמה. ולהניח בתבנית אפייה עם נייר אפיה בתוכה.

להתפיח לכפול, בערך כשעה.

להכניס לתנור מחומם ב 170 מעלות, ולאפות כ 35-40 דקות.

להוציא ולקרר. ולשפוך מעל סירופ סוכר חם.

מלית קינמון, סוכר וחמוציות:

למרוח על הבצק שמן בנדיבות, לפזר למעלה סוכר (לבן או חום), קינמון ולפזר חמוציות ללא סוכר או צימוקים.

מלית שוקולד:

250 גר' ממרח שוקולד – זאת הגרסה המהירה והפשוטה

או להמיס בסיר על אש נמוכה או במיקרוגל:

120 מל' שמנת מתוקה או קרם קוקוס ו 120 גרם שוקולד מריר. להניח לדקה או שתיים, לערבב עד אחיד ומבריק. לחכות שמתקרר. למרוח על עלה הבצק.

מלית שוקולד וחלבה:

על ממרח השוקולד לפזר 150 גרם חלבה.

מלית פרג:

100 גרם פרג

120 מל' חלב שקדים

30 גרם נטורינה בטעם חמאה

110 גרם פרג

40 גרם קמח שקדים

2 כפות רסק תפוחים לא ממותק

גרידת לימון

בסיר: לחמם חלב, סוכר, נטורינה, גרידת לימון.

לאחר הרתיחה להנמיך אש ולהוסיף פרג וקמח שקדים ולערבב היטב.

לקרר, ולהוסיף 2 כפות רסק תפוחים. לערבב עד אחיד.

סירופ סוכר:

לחמם בסיר 40 מל' מים עם 50 גר' סוכר. להרתיח, להנמיך אש ולהוסיף מעט תמצית וניל. לבשל 2 דקות. לצנן ולשפוך על עוגט שמרים המוכנה.

המתכון מבוסס על עוגט השמרים של עופרה מגן "קשת" שהפכתי לטבעוני ואחר כך שודרג ממתכון של מיקי שמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

5 − three =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן