מצרכים:
9 כפות רסק תפו"ע לא ממותק
80 גרם סוכר (אפשר להחליף בסירופ מייפל/אגבה)
90 מל' שמן (או 110 גרם נטורינה בטעם חמאה)
3/4 גביע יוגורט טבעוני בטעם טבעי
מעט תמצית וניל
160 גר' קמח כוסמין מלא (אפשר קמח רגיל 180 גרם)
1.5 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה ומעט מיץ לימון
100 גרם שוקולד מריר
2-3 כפות חלב שקדים או קרם קוקוס
אופן הכנה:
לערבב ביחד (בקערה ומטרף ידני, אם בחרתם להשתמש בנטורינה צריך לערבל במיקסר או מעבד מזון):
רסק תפו"ע, סוכר, שמן, יוגורט, תמצית וניל.
אחר כך להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב מעט, רק עד איחוד.
בסוף להוסיף סודה לשתיה ולמעלה לשפוך את מיץ הלימון שיתסוס מעט. לערבל מעט.
לשפוך לתבנית: או אינגליש קייק ואז היא יוצאת יותר גבוהה וצריכה יותר זמן אפיה, או לתבנית שטוחה והאפיה מאוד מהירה.
להמיס במיקרו את שוקולד מריר וקרם קוקוס (או חלב צמחי) בכמה פולסים של 30 שניות. לערבב בזהירות עם מטרף עד קרם אחיד.
לשפוך ביצירתיות את השוקולד מעל העיסה שבתבנית, ועם סכין או מזלג לערבב את שתי העיסות ויצירת מראה "שיש".
להכניס לתנור מחומם ב 170 מעלות, ולאפות 30-40 דקות (תלוי בתבנית ובגובה הבלילה). לבדוק היטב שהיא אפויה (אני עושה זאת בעזרת סכין במרכזה עד לתחתית.)