עוגט שוקולד "רונית" - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

עוגט שוקולד "רונית"

אייקון של שעון

זמן הכנות

15 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

25 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

45 דקות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

210 גרם קמח

5 כפות קקאו

100 גרם סוכר

240 מל' חלב שקדים

100 מל' שמן

חצי גביע יוגורט טבעוני טבעי

1.5 כפיות אבקת אפיה

קורט מלח

1 כפית סודה לשתיה

מעט מיץ לימון

ציפוי:

120 מל' שמנת מתוקה או קרם קוקוס

80 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

לערבב בקערה (או מיקסר): חלב שקדים, שמן, יוגורט, מלח, סוכר, קקאו.

להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבל. להוסיף סודה לשתייה ולשפוך מעליה את מיץ הלימון ולתת לזה לתסוס מעט.

לערבל חצי דקה.

לשפוך לתבנית (הכמות היא לאינגליש קייק).

לחמם תנור ל 170 מעלות, ולאפות 25-30 דקות. העוגט מוכנה שקיסם יוצא יבש.

לא לאפות יותר מדי, לא ליבש אותה, עוגט שוקולד תמיד טוב קצת פחות לאפות.

*אפשר גם לשפוך למנג'טים של מאפינס ולאפות כ 15-17 דקות.

לקרר מעט.

להכין בינתים את הקרם: בסיר קטן לחמם קרם קוקוס או שמנת מתוקה צמחית. כשכמעט רותח לכבות.

להוסיף קוביות/ נטפי שוקולד מריר ולחכות מעט. לערבל היטב עד שיש קרם חלק ומבריק.

לשפוך מעל עוגט השוקולד.

אפשר להתפנק גם עם קצפת מעל המאפינס:

להקציף 150 מל' שמנת מתוקה, אפשר להוסיף כף או שתיים סוכר למי שאוהבים יותר מתוק, אפשר להוסיף כף פודינג וניל ולהקציף וכך ליצב מעט את הקצפת.

לזלף עם שקית זילוף מעל המאפינס, לקשט בסוכריות או בפתיתי שוקולד (או שוקולד מגורר במגררת ביתית)

וריאציות לעוגט שוקולד מעט יותר בריאה:

להחליף קמח רגיל ל 190 גרם קמח כוסמין מלא או קמח ללא גלוטן כמו קמח כוסמת ירוקה.

להחליף סוכר לסירופ מייפל טבעי ולהוסיף רק 210 מל' חלב שקדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

two × one =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן