מצרכים:
80 מ"ל שמן
3 כפות רסק תפו"ע לא ממותק
180 מ"ל חלב צמחי
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
5 כפות קקאו
60 גר' קמח כוסמת ירוקה
40 גר' קמח שקדים
1 כפית אבקת אפייה
ממתיק: סירופ מייפל או סירופ חרובים כ 50-100 מל', לפי הטעם.
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 150 מעלות.
בקערה גדולה טורפים במטרף ידני או במקסר: שמן, רסק תפו"ע, חלב צמחי, מלח ותמצית וניל עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים קקאו ומערבלים עד אחיד. מוסיפים 50 מל' מהממתיק שבחרתם סירופ מייפל או חרובים ומערבלים עד אחיד.
מוסיפים קמח כוסמת ירוקה וקמח שקדים, אבקת אפייה וממשיכים לטרוף רק עד שהיבשים נטמעים בבלילה. טועמים ומוסיפים סירופ מייפל או חרובים אם חסרה לכם מתיקות. ממליצה להוסיף כל פעם כף ולבדוק. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בחום 170 מעלות במשך 25-30 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
ציפוי אפשרי
100 מל' קרם קוקוס
70-80 גר' שוקולד מריר פרווה 80% מוצקי קקאו או קקאו נא, או חמאת בוטנים.
בסיר קטן שמים קרם קוקוס ומביאים לסף רתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד מריר ממתינים כמה דקות וטורפים לקרם אחיד ומבריק.
מי שאינו משתמש בשוקולד מריר, יכול לחמם קרם קוקוס ולהוסיף 3 כפות קקאו ושתי כפות מייפל או סילאן. לערבל ולשפוך על העוגט שוקולד.
אפשר להקציף קרם קוקוס קר (רק את החלק המרוכז והקשה) וליצור קצפת עם שתים או שלוש כפות סירופ מייפל או חמאת בוטנים ולצפות את עוגט שוקולד.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם
הכנתי את העוגה והיא יצאה מצויין. שמתי שמן קוקוס, חצי קמח שקדים וחצי קמח כוסמין (זה מה שהיה בבית) שמתי 50 מ״ל מייפל סירופ ו-3 כפות סוכר קוקוס. העוגה לא הייתה מאד מתוקה אבל בהחלט טעימה והתחסלה מהר…הכמויות מתאימות לתבנית מוארכת (English cake). בהחלט אנסה מתכונים נוספים מהאתר..
שמחה לשמוע הדסי. אם לא אכפת לך מגלוטן אז קמח כוסמין הוא מצוין. רק שהוא קצת כבד אז באמת להוסיף קמח קל כמו שקדים, או לשים קצת פחות. מבטיחה להוסיף עוד עוגוט.