חומרים:
50 מל' שמן קוקוס מומס
4 כפות רסק תפו"ע לא ממותק
180 מל' חלב צמחי
70-90 מל' סילאן/מייפל
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
5 כפות קקאו אורגני (או רגיל)
50 גר' קמח שקדים
50 גר' קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
מעט מיץ לימון או חומץ תפוחים
קרם שוקולד:
100 מל' קרם קוקוס
60 גרם שוקולד ללא סוכר או 3 כפות קקאו ומעט מייפל
אופן הכנה:
בקערה אחת לערבב באופן ידני או במקסר: שמן קוקוס, רסק תפו"ע, חלב צמחי, סילאן, מלח, תמצית וניל עד שנוצרת תערובת אחידה וחלקה.
להוסיף קקאו ולערבב עד אחיד.
להוסיף קמח כוסמין ואבקת אפיה ולערבב עד אחיד וחלק.
להוסיף סודה לשתיה ולשפוך מעליה את מיץ הלימון או החומץ. לערבב קלות ומעט. לשפוך לתבנית אינגליש קיק. להכניס לתנור שחומם מראש ב 150 מעלות.
לאפות כחצי שעה בחום של 170 מעלות. עד שקיסם יוצא יבש מהעוגט. להוציא מהתנור ולקרר מעט.
ציפוי שוקולד:
לחמם בסיר על אש בינונית קרם קוקוס עד שכמעט רותח. לכבות אש. להוסיף שוקולד או קקאו. לערבב עד שנוצר קרם חלק ומבריק. אם השתמשתם בקקאו כדאי להוסיף מעט מייפל שלא יהיה מריר.
לשפוך על העוגט שוקולד. ולהנות.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם