מצרכים:
9 כפות רסק תפו"ע לא ממותק
80 גרם סוכר (אפשר להחליף בסירופ מייפל/אגבה)
90 מל' שמן (או 110 גרם נוטרינה בטעם חמאה)*
1 יוגורט טבעוני בטעם טבעי
מעט תמצית וניל
180 גר' קמח (או 160 גרם קמח כוסמין מלא)
1.5 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה ומעט מיץ לימון
אופן הכנה:
במיקסר: לערבב ביחד רסק תפו"ע, סוכר, שמן, יוגורט, תמצית וניל.
אחר כך להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב מעט, רק עד איחוד.
בסוף להוסיף סודה לשתיה ולמעלה לשפוך את מיץ הלימון שיתסוס מעט. לערבל מעט.
לשפוך לתבנית: או אינגליש קייק ואז היא יוצאת יותר גבוהה וצריכה יותר זמן אפיה, או לתבנית שטוחה והאפיה מאוד מהירה.
לסדר מעל אגוזי פקאן, או פרוסות תפוחים, או פרוסות אפרסקים.
להכניס לתנור מחומם ב 170 מעלות, ולאפות 30-45 דקות (תלוי בתבנית ובגובה העוגט). לבדוק היטב (אני עושה זאת בעזרת סכין במרכזה עד לתחתית.)
להוציא מהתנור כשמוכנה, ולשפוך מייפל מעל – לטלטל בזהירות את העוגט בכדאי שהמייפל יכסה את כולה.
* אם בחרתם להשתמש בנטורינה: לערבל קודם נטורינה וסוכר עד מחית אחידה ואחר כך להוסיף את שאר החומרים כמו במתכון.