חומרים:
3 כפות רסק תפוחים לא ממותק
60 מל' מים
135 מל' שמן קנולה
קורט מלח
3/4 כפית קינמון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית תמצית וניל
110 גר' סוכר
קורט מלח
185 גר' קמח כוסמין מלא (או 195 גר' קמח רגיל)
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתייה + 1 כפית מיץ לימון
200 גרם (כ 4 גזרים) מגוררים (חלק מגוררים דק, חלק עבה)
35 גרם אגוזים (מלך, פקאן או פיסטוק) קצוצים גס
אופן הכנה:
בקערה: לערבב שמן, מים, רסק תפוחים, מלח, תבלינים, תמצית וניל עד אחיד.
להוסיף סוכר ולערבב. להוסיף קמח ואבקת אפיה ולערבב.
להוסיף אגוזים וגזר מגורר ולערבב עד שאחיד. העיסה כבר דביקה וכבדה, אז בסבלנות. להוסיף סודה לשתייה ולשפוך מעל את מיץ הלימון בכדי שיתסיס אותה. ולערבב קלות.
העבירו לתבנית מאורכת או למנג'טים של מאפינס – זה יוצא מעולה.
אפיה של מאפינס היא כ 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.
אפיית עוגט אינגליש תערך כ 40-50 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. אחרי 40 דקות, אם עוגט הגזר עדין לחה בפנים, אני מכסה את התבנית בנייר כסף ואופה עוד 10 דקות.
להתאפק ולקרר אותה כחצי שעה.
המתכון המקורי הוא של נטלי לוין
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם