עוגט גזר ותבלינים * בשתי גרסאות - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

עוגט גזר ותבלינים * בשתי גרסאות

אייקון של שעון

זמן הכנות

חצי שעה
אייקון של סיר

זמן בישול

40 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה וחצי
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

3 כפות רסק תפוחים לא ממותק
130 מל' שמן קנולה
קורט מלח
1 כפית קינמון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית תמצית וניל
140 גר' סוכר

180גר' קמח רגיל או כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה + 1 כף מיץ לימון
200 גרם (כ 4 גזרים) מגוררים דק
35-40 גרם אגוזים (מלך, פקאן או פיסטוק) קצוצים גס

מעט זרעי צ'יה – לא חובה

אופן הכנה:

בקערה: לערבב שמן, סוכר, רסק תפוחים, מלח, תבלינים, תמצית וניל ולערבב עד שאחיד.

להוסיף קמח ולערבל.

להוסיף גזר מגורר ולערבב עד שאחיד. העיסה כבר דביקה וכבדה, אז בסבלנות. להוסיף אגוזים קצוצים ולערבב שוב. להוסיף אבקת אפיה ולערבב, להוסיף סודה לשתייה ולשפוך מעל את מיץ הלימון בכדי שיתסיס אותה. ולערבב קלות.

העבירו לתבנית מאורכת (אפשרי גם למנג'טים של מאפינס), אפשר לפזר מעט מעט זרעי צ'יה.

אפיה של מאפינס היא כ 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות. אפיית עוגט אינגליש תערך כ 40 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

להתאפק ולקרר אותה כחצי שעה.

המתכון המקורי הוא של נטלי לוין

גרסה שניה לעוגט גזר:

3 כפות רסק תפוחים לא ממותק
150 גר' נטורינה בטעם חמאה רכה מאוד
קורט מלח
1 כפית קינמון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית תמצית וניל
110 מל' סירופ מייפל

180גר' קמח כוסמין מלא או 100 גר' קמח כוסמת ירוקה + 80 גר' קמח שקדים
1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתייה + מעט מיץ לימון
200 גרם (כ 4 גזרים) מגוררים דק
30-40 גרם אגוזים (מלך, פקאן או פיסטוק) קצוצים גס

מעט זרעי צ'יה – לא חובה

אופן הכנה:

במיקסר לערבל: רסק תפוחים, מייפל, מלח, תבלינים, תמצית וניל.

להוסיף נטורינה רכה, קמח ואבקת אפיה ולערבל עד אחיד.

להוציא קערה מהמיקסר ולהוסיף ידנית גזר מגורר ואגוזים. לערבב עם לקקן/כף.

אם השתמשתם בקמח כוסמין מלא, להוסיף סודה לשתייה ומעל למזוג מעט מיץ לימון ולהמתין שיתסוס. לערבב בעדינות.

להעביר לתבנית מאורכת. אפשר לפזר מעל זרעי צ'יה.

לאפות בתנור מחומם מראש ל 170 מעלות כ 35 דקות או מעט יותר עד שקיסם יוצא יבש.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

19 − 19 =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן