מצרכים:
7 עגבניות גדולות אדומות
1/3 כוס קינואה אדומה, שחורה או לבנה
חצי בצל קצוץ
1 קישוא בינוני מגורר גס
1 גזר בינוני מגורר גס
חופן גדוש של גרעיני רימונים או חמוציות ללא סוכר
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
אופן ההכנה:
לטגן בצל בסיר עד זהוב, להוסיף קינואה ולערבב. להוסיף תבלינים. להוסיף מים שיכסו את הקינואה כס"מ מעליה. לכסות במכסה ולהביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהקינואה כמעט מוכנה. לכבות אש, להשאיר את המכסה סגור. ולהשאיר לעוד כעשרים דקות עד שהקינואה מוכנה.
במחבת גדולה לחמם שמן זית ולטגן-להקפיץ את הגזר והקישוא המגוררים, להוסיף את הקינואה המבושלת. לערבב היטב כחמש דקות ולהוריד מהאש ולקרר.
מסירים בסכין חדה את החלק העליון של כל עגבנייה ושומרים בצד. מרוקנים בכפית את תוכן העגבניות לקערה. אני בדר"כ טוחנת את תוכן העגבניות במעבד מזון למחית חלקה.
בקערה גדולה: לערבב את הקינואה, אגוזי מלך, פטרוזיליה, תוכן העגבניות שרוקנו ולתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט. להוסיף את גרעיני הרימונים או החמוציות ולערבב היטב. התערובת צריכה להיות מתובלת היטב וטעימה כמו שהיא. לשפר תיבול אם יש צורך.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
ממלאים כל עגבנייה בתערובת הקינואה, אפשר להוסיף גרעיני רימונים למעלה ולכסות במכסה העגבניה. להניח בתבנית אפייה משומנת מעט. אפשר להתיז מעט שמן זית למעלה.
אופים בתנור החם למשך 40-50 דקות- עד שהעגבניות זהובות ורכות. מגישים חם.
אפשרי למלא בתערובת של קינואה, אגוזים, פטרוזיליה, עגבניות ורימונים בלבד.
אפשר למלא בתערובת הקינואה גם פלפלים צבעונים (אפילו חצויים לשניים) או קישואים עגולים/ מאורכים.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם