סלט קינואה מנוקד - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

סלט קינואה מנוקד

אייקון של שעון

זמן הכנות

חצי שעה
אייקון של סיר

זמן בישול

40 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה וקצת
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

המצרכים :

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל לבן קטן קצוץ
  • 1 כוס קינואה אדומה, שחורה, לבנה (מעורבב יחד)
  • כוס וחצי מים
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • חצי כוס גרעיני חמנייה
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

לרוטב:

  • 3-4 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כפית חרדל גרגרים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

מכינים את הקינואה: מחממים שמן בסיר, מטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מוסיפים את המים ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-17 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה. מורידים מהאש ומצננים.(אפשר לבשל גם כ 12 דקות ולהשאיר את הסיר סגור ולתת לקינואה לספוג את המים).

מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את קוביות הגזר עם כף שמן זית ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים כ-10 דקות עד שהגזרים זהובים, מניחים בצד לקירור.

קולים את גרעיני החמנייה: מחממים היטב מחבת קטנה, מוסיפים את הגרעינים, מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית וקולים עד לקבלת צבע זהוב.

לערבב היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת סגורה.

הכנת הסלט: לערבב בקערה את הקינואה, הגזר, הפלפלים, עשבי התיבול והרוטב. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את גרעיני החמניות, מערבבים ומגישים. אפשר להוסיף שברי פיסטוק קלויים או אגוזים קצוצים.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

2 × two =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן