סלט עדשים שחורות ופטרוזיליה - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

סלט עדשים שחורות ופטרוזיליה

אייקון של שעון

זמן הכנות

חצי שעה
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

מצרכים:

(באמת שהכמויות לא כל כך חשובות)
כוס עדשים שחורות (הכי בריא מונבטות). *
חופן חמוציות ללא סוכר
צרור פטרוזיליה טרי וגדול קצוץ דק
מעט שמן
מיץ לימון – כמות יפה
3-4 כפות רכז רימונים
2-3 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל

אופן הכנה:

לבשל את העדשים בסיר עם מים עד שהן רכות אבל לא מעוכות. אם הן מונבטות זה מהיר יותר ובריא יותר. אבל הסלט מוצלח גם כשהן לא מונבטות. לסנן אותן, להעביר לקערה ולקרר אותן.
להוסיף חמוציות, פטרוליה ולערבב.
להכין את הרוטב בצנצנת: שמן, מיץ לימון, סויה, רכז רימונים, מלח, פלפל. לשקשק עד שנוצר רוטב אחיד. לטעום ולשפר תיבול אם צריך. הרוטב צריך להיות חמצמץ- מתקתק.
לשפוך על העדשים, לערבב ולהכניס למקרר.
הסלט הרבה הרבה יותר טעים כשהוא קר וספג את הטעמים אחרי יום.
אפשר להוסיף גרגרי רימון, אגוזים או גרעינים שהוקפצו על מחבת חמה ללא שמן!
אצלנו בדרך כלל הוא מחוסל לפני שהוכנס למקרר.
לפי מתכון של רות טכטמן

הכנת העדשים:
מי שמעונין להקפיד על הנבטת העדשים צריך להכין אותם יומיים או שלושה מראש.
בקערה לכסות את העדשים במים ולהשאיר ל4-5 שעות ואפשר גם כל הלילה. לסנן היטב ולהעביר לקופסא סגורה. אני מניחה מעל דף של נייר מגבת.
בתוך יומיים שלושה העדשים יוציאו שורשון קטן ובכך הם גם יהיו קלות יותר לעיכול וגם יתבשלו מהר יותר. לבשל אותן כמו במתכון. ואפשר גם להקפיא וכך תמיד יש "מנה" מוכנה לבישול כשמתחשק להכין את הסלט.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
לשאלות, הארות, הצעות ובקשות מומנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

three × three =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן