חומרים:
2 סלקים מבושלים וחתוכים לקוביות או פרוסות בינוניות
1 שומר קטן פרוס דק או חתוך לקוביות
1 תפוז בינוני חתוך לקוביות (או מפולח )
צרור פטרוזיליה (או כוסברה למי שאוהב) קצוצה
רוטב:
6 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון (במתכון המקורי חומץ בלסמי)
חצי כפית חרדל
מלח, פלפל
חופן גרעיני חמנייה קלויים
אופן הכנה:
לערבב את כל חומרי הסלט.
לערבב בצנצנת את חומרי הרוטב ללא גרעיני החמניה.
לקלות את גרעיני החמנייה על מחבת יבשה עד שהם מזהיבים אך לא נשרפים.
לערבב את הסלט עם הרוטב, להוסיף את גרעיני החמנייה הקלויים והפטרוזיליה, לערבב בקלות.
אפשר להניח לכמה שעות שהירקות יספגו את הטעמים, ולרעבים במיוחד – אפשר ישר לאכול.
- המתכון של יוטקה הרשטיין ממסעדת הרדוף