חומרים:
ראש כרובית בינונית
3-4 עגבניות בשלות בינוניות
150 גרם טחינה גולמית
מלח גס, זעתר, שמן זית
מיץ לימון
אופן הכנה:
לבשל כרובית בינונית בסיר עם מים, כ 10 דקות – רק לרכך אותה מעט. לשפוך את המים.
להכין טחינה דלילה ולימונית.
לפרוס עגבניות לפרוסות בינוניות, ולסדר בתבנית, לבזוק מעט מלח גס ושמן זית ולפזר זעתר. להניח למעלה את פרחי הכרובית.
לשפוך בנדיבות את הטחינה הדלילה מעל הכרובית. לתבל בזעתר ומעט מלח, ושמן זית. לכסות בנייר כסף.
לאפות בתנור כ 20 דקות, להוריד נייר כסף ולאפות עוד כרבע שעה עד שרך מבלי לשרוף את הטחינה ולהשגיח שלא יהיה רך מדי.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם