חומרים:
ראש כרובית בינונית
3-4 עגבניות בשלות בינוניות
150 גרם טחינה גולמית
מלח גס, זעתר, שמן זית
מיץ לימון
אופן הכנה:
לפרק כרובית לפרחים בינונים. ולסדר בתבנית עם נייר אפיה. לבזוק למעלה מעט מלח גס ושמן זית. לאפות כ 20 דקות עד שמעט מתרככת.
לפרוס עגבניות לפרוסות בינוניות, ולסדר בתבנית עם נייר אפייה. לבזוק מעט מלח גס ושמן זית ולאפות כ 10 דקות.
להכין טחינה דלילה ולימונית.
בתבנית (ללא נייר אפייה, אפשרי בתבנית העגבניות) לסדר את הפרוסות בצפיפות ולהניח למעלה את פרחי הכרובית.
לשפוך בנדיבות את הטחינה הדלילה מעל הכרובית. לתבל בזעתר ומעט מלח, ושמן זית.
לאפות בתנור כ 20 דקות עד שרך מבלי לשרוף את הטחינה ולהשגיח שלא יהיה רך מדי.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם