סופגניות ללא גלוטן וללא שמרים - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

סופגניות ללא גלוטן וללא שמרים

אייקון של שעון

זמן הכנות

10 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

5 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

30 דקות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

90 גרם קמח ללא גלוטן (schar)

3/4 כפית אבקת אפיה

2 כפות סוכר (אפשר תחליף סוכר לסכרתיים)

מעט מלח

100 מל' יוגורט טבעוני

2 כפות רסק תפוחים ללא סוכר

מעט תמצית וניל

אופן הכנה:

לערבב ביחד קמח, אבקת אפיה, סוכר ומלח. להוסיף את היוגורט, רסק התפוחים ותמצית וניל. לערבב לאחיד.

אם אתם משתמשים במיקסר או מעבד מזון זה יהיה מהיר וקל, אם אתם מערבבים בקערה השתמשו בכף או אפילו מזלג לערבב ולאחד את החומרים, עם מטרף זה יהיה קשה יותר היות והעיסה די סמיכה.

חממו שמן בסיר עמוק * צרו כדורים בגודל קטן בינוני על ידי שתי כפות והכניסו בזהירות לשמן.

הסופגניות שוקעות למטה ונדבקות לתחתית בהתחלה, נתקו אותן בעדינות ובזהירות עם כף. עזרו להן להתהפך בשמן אם הן מסרבות.

כשהן זהובות הוציאו על נייר סופג.

קישוט: ערבבו בכלי סוכר וקינמון וגלגלו את הסופגניות בתוך התערובת, או המסו 50 גרם שוקולד מריר עם מעט קרם קוקוס במקרו או בסיר קטן על אש נמוכה וטבלו את הסופגניות בתוך הקרם. וכמובן שאפשר פשוט לפזר אבקת סוכר למעלה.

  • השמן חם כאשר מכניסים לתוכו כף מעץ (את הידית) ומסביבה יש בועות קטנות. לשמור על השמן שלא ישרף, הכניסו חתיכת גזר לתוך השמן וטגנו יחד איתו.

חג מואר, חג חמלה לכל יצורי הבריאה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

14 + three =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן