מוסקה טבעונית/ גם ללא גלוטן - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

מוסקה טבעונית/ גם ללא גלוטן

אייקון של שעון

זמן הכנות

40 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

50 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעה וחצי
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים: (לתבנית 25X25)

שכבות חצילים:
2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם.
מעט שמן זית

לשכבת הטחון מהצומח:
חבילת טחון מהצומח של טבעול / או טחון של השף שגב שהוא ללא גלוטן*
2 בצלים בינונים קצוצים
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
3 שיני שום כתושות
קופסת עגבניות מרוסקות (600 גרם)
שמן זית, מלח, פלפל, אגוז מוסקט,
בהרט (אם אין לכם, אתם יכולים לתבל בטימין, אורגנו, בזיליקום יבש. נכון שזה כיוון אחר, אבל טעים ביותר)

לבשמל הטבעוני:
4 כפות קמח כוסמת ירוקה
1 כוס מים פושרים
6-8 כפות גבינשיו
אגוז מוסקט, מלח, פלפל שחור
כף גדושה של שמרי בירה (לא חובה)


אופן הכנה:

החצילים:
לסדר את פרוסות החצילים בצורה מרווחת בתבנית עם ניר אפיה. לרסס במעט שמן, או למרוח מעט שמן זית עליהם. לאפות בתנור מחומם מראש, ב 200 מעלות כ 20 דקות עד שישחימו מעט.

מלית טחון מהצומח:
לטגן במחבת את הבצל עד שזהוב, להוסיף את הטחון מהצומח ולערבב היטב. להוסיף שום, תבלינים ולטגן כחמש דקות.
להנמיך את האש ולהוסיף את העגבניות המרוסקות, לערבב היטב ולהוסיף את הפטרוזיליה. לטעום ולתקן תיבול אם צריך: מלח, פלפל, אגוז מוסקט, בהרט. להוריד מהאש.

הכנת הבשמל הטבעוני:
לחמם במחבת על אש בינונית את השמן, להוסיף את קמח הכוסמת הירוקה ולערבב כל הזמן שלא יחרך. להוסיף את המים הפושרים והתבלינים ולבשל תוך ערבוב מתמיד עד שיש תערובת אחידה. להנמיך את האש ולהוסיף את הגבינשיו ושמרי הבירה ולערבב עד אחיד וחלק. אני משתמשת במטרף ידני אם צריך בכדי ליצור בשמל חלק ללא גושים. להוריד מהאש ולתבל במלח, פלפל, אגוז מוסקט, ואפשר גם טימין.

הכנת המאפה:
לשמן מעט את תבנית האפיה.
לסדר שכבת חצילים צפופה. לשפוך מעל את מלית הטחון מהצומח.
לכסות בשכבת חצילים שניה.
לשפוך מעל את הבשמל הטבעוני. ולכסות את התבנית בניר אלומיניום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות. ולאפות 30 דקות.
להסיר את ניר האלומיניום, להעלות את החום ל 200 מעלות ולאפות עוד כ 20 דקות עד ששחום.

  • בגרסה ללא גלוטן
  • הטחון של השף שגב מחלבון אפונה הוא מוצר ללא גלוטן. יש להפשיר אותו ולטגן אותו במחבת עם שמן, תוך כדי טיגון אני משתמשת בשתי כפות או מזלגות וממש מפרידה אותו לנתחים/חתיכות קטנות. אני צולה את הנתחים הקטנים עד זהוב. ומורידה מהאש.
  • מעבירה למעבד מזון וטוחנת בפולסים או במהירות גבוהה אבל ממש לכמה שניות ונוצרת לי עיסה/ מחית נוחה לעבודה, כמעט כמו טחון מהצומח של טבעול.
  • מכאן אפשר להמשיך את המתכון כרגיל.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

nineteen − sixteen =

© 2021 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן

Scroll Up