חומרים:
2 כפות שמן קוקוס נוזלי
80 מל' שמן
100-80 מל' מייפל / סילאן ללא סוכר (או 100-110 גר' סוכר)
1 כפית תמצית וניל
150 קמח שקדים
200 גרם פרג טחון (רק מחנויות תבלינים שטוחנות במקום)
230 גרם רסק תפוחים לא ממותק
חופן פרוסות שקדים מולבנים, או גפרורי שקדים לקישוט
אופן הכנה:
מערבבים בקערה (באופן ידני או במקסר): שמנים, תמצית וניל, רסק תפוחים ומייפל/סילאן עד לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח שקדים, ופרג ומערבבים בעדינות רק עד שהעיסה אחידה. טועמים – אם לא מספיק מתוק לכם הוסיפו כף מייפל בכל פעם עד שתגיעו למתיקות שמתאימה לכם.
לצקת למנג'טים אישים. (כ 14 יחידות) או לתבנית אינגליש מאורכת.
לפזר למעלה פרוסות שקדים לקישוט.
מאפינס יש לאפות בתנור שחומם מראש כ 20 דקות בחום של 170 מעלות. תבנית אינגליש יש לאפות כ 30-35 דקות.
המאפינס או העוגט פרג מוכנים כשקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם