חומרים: ( 12 מאפינס)
250 גרם קמח (או 235 גרם קמח כוסמין מלא או קמח לל"ג)
2 כפית אבקת אפיה
80 גרם סוכר (או 80 מל' מייפל טהור, או תחליף סוכר לסכרתיים)
70 גרם שוקולד צ'יפ
4 כפות רסק תפוחים ללא סוכר
250 גרם חמאת בוטנים
30 גרם "חמאה" טבעונית רכה או מומסת (|או נטורינה בטעם חמאה)
240 מל' חלב שקדים
1/2 כפית סודה לשתיה ומעט מיץ לימון
אופן הכנה:
במעבד מזון: לערבב קמח, אבקת אפיה, סוכר.
להוסיף רסק תפו"ע, חמאת בוטנים, "חמאה" וחלב שקדים.
לערבב לעיסה אחידה. להוסיף סודה לשתיה ומעל את מיץ הלימון, לתת לו לתסוס מעט ולערבב רק עד איחוד.
להוסיף שוקולד צ'יפ ולערבב מעט.
לחלק לתבניות מאפינס.
לחמם תנור ל 180 מעלות. לאפות 20-25 דקות.
- אפשר להכין גם בקערה ולא במעבד מזון, קצת יותר קשה לערבב את היבשים עם הרטובים הסמיכים, אפשר להשתמש במרית ולאו דווקא במטרף.