חומרים:
קופסת גרעיני תירס גדולה
4-6 כפות קמח ללא גלוטן
4 כפות טחינה גולמית
2 כפות קמח כוסמת ירוקה (לא חובה, אפשר יותר קמח לל"ג)
מלח, פלפל
כפית שמרי בירה
אגוז מוסקט – לא חובה
פטרוזיליה קצוצה – אם הילדים אוהבים.
מעט שמן זית לטיגון
אופן הכנה:
לטחון חצי כמות תירס עם חצי מכמות הנוזלים בבלנד לעיסה גסה.
להוסיף את חצי הכמות השניה של התירס לבלנדר, ולטחון 2-3 פולסים בודדים שיהיה קצת מרוסק (לא עיסה).
להעביר לקערה ולהוסיף את שאר החומרים. אם העיסה נוזלית מדי להוסיף יותר קמח ללא גלוטן.
לטעום ולתקן תיבול.
לחמם מחבת נון סטיק, עם מעט שמן, באמת שלא צריך הרבה שמן כשיש מחבת טובה.
בעזרת כף להניח לביבות על המחבת, לטגן עד זהבהב מצד אחד, להפוך, למחוץ מעט בעזרת מרית ולטגן מהצד השני.
אני הופכת פעמים לכל צד, היות והעיסה מעוד עדינה ויכולה להשרף בקלות, מעדיפה לטגן מעט, להפוך ולחזור על הפעולה.
אפשר גם לאפות בתנור, על נייר אפיה או במנג'טים – לנמנעים מטיגון.