חומרים:
200 ג' קמח שקדים (שקד טחון)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
שני גזרים קטנים מגוררים
8 שיני שום כתושות
בצל ורבע קצוצים דק
1 כפית מלח
2 כפות טחינה
40 ג' קמח כוסמין מלא\קמח כוסמת ירוקה
מעט פלפל שחור
1 כפית שמרי בירה
מעט מים רותחים- כדי להדביק הכל יחדיו.
אופן ההכנה:
לקצוץ במעמד מזון בצל ושום.
להוסיף למעבד מזון פטרוזיליה וגזר.
בקערה לערבב לתערובת אחידה את השקדים ואת התערובת ממעבד המזון.
להוסיף לקערה את כל שאר המרכיבים ולערבב. צריכה להתקבל עיסה מעט דביקה, נוחה לעבודה.
לטעום ולשפר תיבול אם צריך.
ליצור לביבות. ניתן לטגן כדקה וחצי מכל צד- עד להשחמה או לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות
13 דקות- עד שהלביבות מעט נסדקות (אין צורך אפילו בשמן במידה ובוחרים לאפות).
אני השתמשתי בחצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי כמות קמח כוסמת ירוקה.
מתכון מטובען בהשראה של יוטקה הרשטיין.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם