לביבות שקדים - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

לביבות שקדים

אייקון של שעון

זמן הכנות

20 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

13 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

כחצי שעה
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

200 ג' קמח שקדים (שקד טחון)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
שני גזרים קטנים מגוררים
6 שיני שום כתושות
בצל קצוץ דק (אפשר גם לטגן אותו קלות)
1 כפית מלח
2-3 כפות טחינה
40 ג' קמח כוסמין מלא\קמח כוסמת ירוקה (אם צריך אפשר להוסיף עוד 20 גרם)
מעט פלפל שחור
1 כפית שמרי בירה
מעט מים רותחים- כדי להדביק הכל יחדיו.

 אופן ההכנה:

לקצוץ במעמד מזון בצל חי ושום. (או בצל מטוגן קלות).
להוסיף למעבד מזון פטרוזיליה וגזר.
בקערה לערבב לתערובת אחידה את השקדים ואת התערובת ממעבד המזון.
להוסיף לקערה את כל שאר המרכיבים ולערבב. צריכה להתקבל עיסה מעט דביקה, נוחה לעבודה.
לטעום ולשפר תיבול אם צריך.
ליצור לביבות. ניתן לטגן כדקה וחצי מכל צד- עד להשחמה או לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות
13 דקות- עד שהלביבות מעט נסדקות (אין צורך אפילו בשמן במידה ובוחרים לאפות).

אני השתמשתי בחצי כמות קמח כוסמין מלא וחצי כמות קמח כוסמת ירוקה.
מתכון מטובען בהשראה של יוטקה הרשטיין.

** הלביבות האלה מככבות אצלנו בארוחות כי כל כך קל ומהיר להכין אותם.

לרוב כבר אינני משתמשת במעבד מזון, פשוט לוקחת קערה גדולה ובתוכו שמה את כל המרכיבים,

מערבבת עם כף ואפילו מועכת בעזרתה את החומרים בכדי שיהפכו דביקים.

אני רק אופה אותן בתנור בדיוק 13 דקות. לא יותר אפילו שהן נראות לא מוכנות. כל דקה נוספת מייבשת אותן.

ואז הן נזללות במהירות. בקושי נשאר משהו לארוחה.

הן לביבות דחוסות ולא אוריריות ובשל כך יתכן ותרצו להגיש אותן עם רוטב בצד כמו רוטב עגבניות ביתי או רוטב לימוני.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

eleven − 6 =

© 2021 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן

Scroll Up