לביבות שקדים - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

לביבות שקדים

אייקון של שעון

זמן הכנות

20 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

13 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

כחצי שעה
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

200 ג' קמח שקדים (שקד טחון)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
שני גזרים קטנים מגוררים דק
4 שיני שום כתושות
בצל קצוץ דק (אפשר גם לטגן אותו קלות)
1 כפית מלח
3-4 כפות טחינה
40 ג' קמח כוסמין מלא\קמח כוסמת ירוקה – לא חובה, אפשר עוד טחינה במקום
מעט פלפל שחור
1 כפית שמרי בירה – לא חובה

1/2 כפית סודה לשתיה ומעט מיץ לימון
מעט מים רותחים- כדי להדביק הכל יחדיו.

 אופן ההכנה:

במעבד מזון: לערבב בפולסים קמח שקדים, בצל, שום, פטרוזיליה וגזר.
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבל בפולסים, עד ליצירת תערובת אחידה ודביקה.

להעביר לקערה ולהוסיף סודה לשתיה ולשפוך מעל מעט מיץ לימון. לתת לזה לתסוס מעט ולערבב.

ליצור כדורים ומעט לפחוס אותן ללביבות. לסדר על תבנית עם נייר אפיה, לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות 13 דקות- עד שהלביבות מעט נסדקות – לא יותר!

אני משתמשת רק בקמח כוסמת ירוקה כך זה ללא גלוטן.
מתכון מטובען בהשראה של יוטקה הרשטיין.

** הלביבות האלה מככבות אצלנו בארוחות כי כל כך קל ומהיר להכין אותם.

לרוב כבר אינני משתמשת במעבד מזון, פשוט לוקחת קערה גדולה ובתוכו שמה את כל המרכיבים,

מערבבת עם כף ואפילו מועכת בעזרתה את החומרים בכדי שיהפכו דביקים. העיסה פחות אחידה ורואים את המרכיבים.

אפשר גם לטגן אותן כשלוש דקות מכל צד.

הן לביבות דחוסות ולא אוריריות ובשל כך יתכן ותרצו להגיש אותן עם רוטב בצד כמו רוטב עגבניות ביתי או רוטב לימוני. הוספת הסודה לשתיה "מאווררת" אותן ויוצרת מרקם מאוד נעים לאכילה.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

thirteen + eleven =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן