חומרים (12-14 לביבות)
1 קולורבי
1 בטטה
1 זוקיני
3 שיני שום כתושות
2 כפיות צ'יה מעורבבות עם 6 כפות מים רותחים
4 כפות קמח כוסמת ירוקה
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
ג'ינג'ר קצוץ דק (בערך כפית)
1-2 כפות רוטב סויה
פפריקה
אגוז מוסקט
3-4 כפות מים, כף שמן
אופן הכנה:
לגרר גס ירקות.
לערבב צ'יה עם מים חמים בכלי קטן ולהמתין כחמש דקות עד שהופך סמיך.
להוסיף לירקות: שום כתוש, תערובת צ'יה, תבלינים, ג'ינג'ר, רוטב סויה וקמח כוסמת.
לערבב הכל ולטעום. התערובת צריכה להיות טעימה כבר בקערה.לשפר תיבול אם יש צורך.
התערובת איננה דחוסה, אם לא נוצר חומר מדביק מספיק לדעתכם הוסיפו 3 כפות מים וכף שמן וערבבו שוב. הלביבות "פרועות" ולא דחוסות.
לחמם שמן במחבת טובה, ליצור לביבות עם שתי כפות ומעט להדביק אותן במחבת עצמה ולטגן משני הצדדים אם אתם בוחרים לאפות בתנור על ניר אפיה אחרי כ 20 דקות הפכו את הלביבות לצד השני ואפו עוד 10 דקות.
המתכון הינו גירסה מטובענת על מתכון של פסקל פרץ רובין.
הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם