לביבות סלק, זוקיני, גזר וקינואה - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

לביבות סלק, זוקיני, גזר וקינואה

אייקון של שעון

זמן הכנות

30 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

15 דקות
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

45 דקות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

2 סלקים גדולים מבושלים, מקולפים ומגוררים

2 זוקיני בינונים מגוררים

1 גזר בינוני מגורר

1.5 כוסות קינואה אדומה (או לבנה, או שחורה או מעורבב) מבושלת

1 בצל קצוץ ומטוגן

צרור פטרוזיליה קצוצה

קמח כוסמת ירוקה – בערך 40 גרם

4-5 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר טחון (לא חובה)

עשבי תיבול כמו אורגנו, טימין, ריחן (לא חובה)

2 שיני שום כתושות

2-3 כפיות שמרי בירה

אופן הכנה:

כל הכמויות הן הצעה. אני יוצרת את הלביבות האלה בדרך כלל מ"שאריות" שיש לי מכל מיני מנות שהכנתי.

תאלתרו כאוות נפשכם. תראו שיוצאים דברים נהדרים.

את הירקות אני מגררת חצי במגררת הדקה וחצי במגררת העבה. זה יוצר מרקם מענין.

בקערה: מערבבת קינואה, ירקות מגוררים, בצל מטוגן, פטרוזיליה קצוצה, שום.

מוסיפה תבלינים ומערבבת. התערובת צריכה להיות עזת טעם וטעימה כבר בקערה. מי שנמנע ממלח – יכול להוסיף עוד עשבי תיבול טריים או יבשים (טימין, רוזמרין, אורגנו), אפשר להוסיף סומק או תבלינים אחרים שאתם אוהבים, כיד הדמיון הטובה עליכם.

מוסיפה שמרי בירה ומערבבת.

מוסיפה קמח כוסמת ירוקה (מי שאוכל גלוטן יכול להוסיף קמח כוסמין מלא, זה מעולה וטעים). מערבבת וקצת מוערכת כדי שהירקות יתחילו להדבק ביחד.

מוסיפה טחינה (אני אפילו לא מודדת כמות. שופכת בעדינות מהמיכל, מערבבת ואם צריך מוסיפה עוד), מערבבת ומועכת.

העיסה צריכה להיות דביקה אבל לא "יציקה".

לסדר בתבנית עם ניר אפיה, בעזרת שתי כפות לביבות בגודל אחיד (להשתדל)

לאפות בתנור מחומם ל 170 מעלות, כ 15-18 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

15 − 6 =

© 2024 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן