ואריאציות משתנות על המתכון של אייל שני.
חומרים:
כרובית שלמה
שמן זית
מלח גס, אורגנו, טימין, בזיליקום יבש,
או תערובת טוסקנה או סומק.
אופן הכנה:
להרתיח מים בסיר גדול, להכניס את הכרובית ולבשל כ 10 דקות שתתרכך מעט.
להניח את הכרובית המבושלת בתבנית עם נייר אפיה.
בקערה לערבב שמן זית עם התבלינים שבחרתם.
אפשר למרוח בעזרת מברשת או בדרך הפשוטה יותר לשפוך על הכרובית
ובעזרת הידים להחדיר את התערובת בין פרחי הכרובית.
אפשר גם להוסיף חתיכות "גבינה צהובה" מגולגלות בין פרחי הכרובית ואלה ימסו באפיה ויוסיפו טעם.
לאפות בתנור בחום של 170 מעלות כחצי שעה.
אפשר להחליף למצב גריל ולאפות עוד 10 דקות בכדי שהכרובית תהיה קריספית יותר.