כנאפה טבעוני ללא סוכר - עוגוט - בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר

כנאפה טבעוני ללא סוכר

אייקון של שעון

זמן הכנות

15 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

חצי שעה
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

45 דקות
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

קל

חומרים:

המרכיבים ל-4 מנות (מחבת בקוטר 22):

100 גרם אטריות קדאיף טריות
כ-60 מל' שמן קוקוס מומס
לגבינה:
200 גרם מלית גבינשיו-טופו (גבינת קשיו תוצרת עדיקא)
40 גרם גבינת סויה טבעית של תנובה
לסירופ:
100 מל' מייפל טהור או סילאן ללא סוכר
150 מל' מים
חצי לימון סחוט
כמה טיפות מי ורדים (לא חובה)
(בכנאפה המקורי מכינים סירופ סוכר: כוס מים וכוס סוכר)
מעט פיסטוק טחון, ובנוסף פיסטוקים שלמים.

אופן הכנה:

הכנת הקדאיף:
בקערה מפרידים את שערות הקדאיף בעזרת הידיים, מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים את האטריות בידיים. יוצקים למחבת 2 כפות שמן קוקוס מומס, משטחים חצי מהכמות על המחבת. כשמסדרים את אטריות הקדאיף יש לדאוג שיהיו מופרדות זו מזו ולא דביקות מדי.

הכנת הסירופ:
מרתיחים בסיר מים ומייפל/ סילאן, מוסיפים מי ורדים מערבבים ומבשלים כעשרים דקות עד שהסירופ מצטמצם ונעשה יותר סמיך. כשמסירים מהלהבה מוסיפים את מיץ הלימון פנימה.

הכנת הגבינה:
מערבבים במקסר או בקערה עם מטרף ידני את מלית הגבינשיו-טופו והגבינה הלבנה עד אחיד. ומורחים על האטריות. מכסים בשכבה שנייה של אטריות.

מטגנים על להבה נמוכה כ-5-8 דקות עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. כדאי לטגן תוך סיבוב המחבת בעדינות בכדי שהאיטריות לא תדבקנה. לבדוק מדי פעם את התחתית שהיא זהובה מספיק אך לא נשרפת. כשהתחתית מטוגנת, הופכים בזהירות על צלחת גדולה ומחזירים/מחליקים למחבת את הצד הלא מטוגן. מטגנים 5-8 דקות עד הזהבה מהצד השני. במהלך הטיגון מוסיפים שמן קוקוס מומס לפי הצורך. יוצקים אותו לתחתית המחבת כדי שהאטריות ייטגנו ולא ייחרכו.

מחליקים את הכנאפה מהמחבת לצלחת בעודה חמה ויוצקים מעליה את הסירופ (אין צורך להציף בסירופ). בוזקים מעל פיסטוק ומגישים מיד.

.

כנאפה עם מלית גבינשיו

זמן הטיגון של אטריות הקדאיף יכול להשתנות תלוי בחום הכיריים. אז פשוט תשגיחו ושימו לב שהן לא נחרכות או נדבקות, ועדין מקבלות גוון זהוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

13 + 12 =

© 2021 עוגוט – בריאות | ללא גלוטן | ללא סוכר.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן

Scroll Up