כופתאות עדשים כתומות ובטטה בקארי- קוקוס, ללא גלוטן - עוגוט - טבעוניות | טעימות | וגם בריאות

כופתאות עדשים כתומות ובטטה בקארי- קוקוס, ללא גלוטן

אייקון של שעון

זמן הכנות

45 דקות
אייקון של סיר

זמן בישול

שעה ורבע
אייקון של סכין ומזלג

מתי מוכן?

שעתיים
אייקון בצורה של פאזל

כמה קשה?

בינוני

חומרים:

כל הכמויות הן הצעה בלבד, באמת באמת שלא ככ משנות הכמויות. אחרי פעם או פעמים כבר תדעו מה יותר טעים ונכון לכם.

350 גר' עדשים כתומות מבושלות
2 בטטות בינוניות מבושלות, ומקולפות. (כ 520 גר')
100 גרם קמח כוסמת/ כוסמת ירוקה
1 בצל קצוץ
2-3 כפות שמרי בירה
אגוז מוסקט
מלח, פלפל,
פפריקה, כמון, גראם מאסאלה, בהרט – אם רוצים, לפי הטעם.

לרוטב
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 כפית קארי
1 כפית כורכום
1/2 כפית אגוז מוסקט
מעט מחית קארי – לא חובה, למי שאוהב יותר חריף.
1 קופסת קרם קוקוס (אני משתמשת בויליגר)

אופן הכנה:

הכנת העדשים:
מי שאוהב להשתמש בעדשים מונבטות צריך להכין את העדשים יומיים שלושה לפני הבישול.
לשים את העדשים בקערה ולמלא מים. להשאיר לשש שעות עד לילה. למחרת לסנן את המים, ליבש מעט, להכניס לכלי סגור, ולמקרר ליומיים שלושה עד שתראו שורשון.

לכל השאר שמשתמשים בעדשים כפי שהן:

לשים את העדשים בקערה ולמלא מים עד מעל העדשים. להשאיר לשש שעות או לילה. לסנן אותן, לשטוף היטב ולהכניס לסיר גדול, למלא מים נקיים ולבשל עד שהן רכות. את הקצף שנוצר במהלך הבישול לכפות (להוציא עם כף) ולסגור את האש כשהן רכות ומוכנות לאכילה. לסנן היטב ולשטוף במים נקיים.
לטגן בצל קצוץ עד זהוב.
לבשל בטטות במים עד שהן רכות, ולקלפן.
במעבד מזון: עדשים מבושלות, בטטות, בצל. לטחון ביחד למחית אחידה וחלקה. להוסיף קמח כוסמת ירוקה/ כוסמת, שמרי בירה ותבלינים. התערובת צריכה להיות טעימה כבר במעבד מזון. לתקן תיבול אם יש צורך.
בעזרת שתי כפות לסדר את התערובת הרכה בתבנית עם נייר אפיה.
לאפות בתנור שחומם מראש ל 170, כעשרים דקות ואפילו חצי שעה. עד שהן זהובות.
להוציא מהתנור, בתחילה הן תהינה עדין רכות וכאילו לא מוכנות. אבל תנו להן להתקרר מעט ותפסיקו לזלול מהתבנית (-:

הכנת הרוטב:

במחבת/ סיר רחב לטגן בצל ושום עד זהוב.
להנמיך חום ולהוסיף תבלינים, לערבב כל הזמן שהתבלינים לא ישרפו כ 2-3 דקות. להוסיף את קרם הקוקוס, לערבב ולהביא לרתיחה.
להנמיך אש ולבשל עד שהרוטב מסמיך מעט. להוסיף את הכופתאות לתוך הרוטב, לטלטל בעדינות את המחבת/הסיר בכדי שהרוטב יכסה את כל הכופתאות. אפשר להפוך את הכופתאות בזהירות שיספגו את הרוטב מכל הצדדים
לבשל כחמש דקות ולהגיש ביחד עם אורז או קינואה.

הכנתם? אהבתם? ספרו לי איך יצא.
יש לכם בקשה מיוחדת? כבר זמן רב שמתחשק לטבען מתכון מהמטבח של אמא ללא הצלחה? כתבו לי וננסה זאת יחדיו!
לשאלות, הערות, הצעות, בקשות והארות מוזמנים להגיב כאן למטה.
אם המתכון מצא חן בעיניכם שתפו באהבה – יחד נפיץ טבעונות בריאה.
הצטרפו אלי גם בפייסבוק וגם באינסטגרם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

eight − seven =

© 2025 עוגוט – טבעוניות | טעימות | וגם בריאות.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן